(4 pers.)
- 3/4 kg rødbeder
- 1/2 dl citronsaft
- 1/2 dl olivenolie
- 75 g kapers
- salt, peber
- 1 bdt. hakket persille
- lidt revet citronskal
- 3/4 kg torskefilet
- 4 skiver back bacon
- 25 g smør
- 1 spsk. revet peberrod
- 1 spsk. rasp
- små kogte pillede kartofler
Kog rødbederne møre, kom dem i koldt vand, og smut skindet af. Skær dem i små tern, og bland med citronsaft, olivenolie, kapers, salt og peber. Når de er kolde, blandes persillen i, og der drysses med citronskal.
Del torskefileterne i fire, rul dem, og sno bacon omkring.
Krydr med salt og peber. Rør smør, peberrod og rasp sammen, og fordel blandingen på toppen af fisken.
Bag fileterne i ovnen ved 200° i ca. 15 min. Giv kartofler til.