Ingredienser:
6 personer:
- ¼ liter mælk
- 25 g gær
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- ½ dl smeltet smør
- 1 æg
- 250 g hvedemel
- 150 g sukker
- revet citronskal fra 1 ubehandlet citron
- 1,5 dl citronsaft
- 200 g græsk yoghurt
- ¼ dl hakkede mynteblade
Tilberedning:
Bring sukker, citronskal og citronsaft i kog, og lad det koge ind, til konsistensen er som tynd sirup. Rør yoghurt og mynte-blade sammen, og lad det trække indtil servering. Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt salt, sukker, smeltet smør og sammenpisket æg.
Rør hvedemelet i dejen, og lad den hæve lunt 30 min. Bag seks plader med vafler eller bag ca. 30 små pandekager i lidt smør, til de er gyldne. Servér vaflerne med sirup og yoghurt.