Vafler med citronsirup og mynteyoghurt

En sprød, frisk og delikat dessert - vafler virker hver gang.


Ingredienser:
6 personer:
  • ¼ liter mælk
  • 25 g gær
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • ½ dl smeltet smør
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • revet citronskal fra 1 ubehandlet citron
  • 1,5 dl citronsaft
  • 200 g græsk yoghurt
  • ¼ dl hakkede mynteblade

Tilberedning:
Bring sukker, citronskal og citronsaft i kog, og lad det koge ind, til konsistensen er som tynd sirup. Rør yoghurt og mynte-blade sammen, og lad det trække indtil servering. Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt salt, sukker, smeltet smør og sammenpisket æg.
Rør hvedemelet i dejen, og lad den hæve lunt 30 min. Bag seks plader med vafler eller bag ca. 30 små pandekager i lidt smør, til de er gyldne. Servér vaflerne med sirup og yoghurt.

Mest læste artikler