Varme

Februar er kulde og mørke. Vi trænger til lune ideer.

Foto: Lene KLækker chokolade med flødeskum
2. dl mælk opvarmes under konstant omrøring i en kasserolle med 50 g. mørk chokolade i småstykker. Skal ikke koge, blot dampe. Hæld i et stort glas. Pisk ca. 1 dl. fløde og kom på chokoladen. Lidt reven appelsinskal på skummet eller 1 lille knsp. chilipulver i den varme chokolade fremhæver smagen.

Foto: Lene KAromaolie på ovnens sten
Læg et par store strandsten på radiator eller brændeovn og dryp med lidt aromaolie (kan købes hos materialisten). Lavendel, rose eller citrus er gode bud på dufte, der skaber varme, stemning og hygge.


Foto: Lene KHjertelige mandelkager
75 g smør, ½ dl tykmælk, 50 g marcipan, 2 æg og 1½ dl sukker piskes sammen. 200 g mandler blendes til mel og blandes med 3 dl hvedemel, 2 sk vaniljesukker, 1 knsp. salt og ½ tsk. bagepulver. Alt blandes sammen. Ælt dejen til den slipper. Rul ud og udstik småkager i hjerteform. Bag 10-12 min. midt i ovnen v. 180 grader.

Foto: Politikens Forlag. Tlf 33470707Du er en strik
“Hold dig lun i de kolde vintermåneder, skriver forlaget om Politikens store strikkebog. Den henvender sig til både nybegyndere som til den mere erfarne strikker og rummer masser af opskrifter og forklarende tegninger. 249 kr.

Mest læste artikler