
2. dl mælk opvarmes under konstant omrøring i en kasserolle med 50 g. mørk chokolade i småstykker. Skal ikke koge, blot dampe. Hæld i et stort glas. Pisk ca. 1 dl. fløde og kom på chokoladen. Lidt reven appelsinskal på skummet eller 1 lille knsp. chilipulver i den varme chokolade fremhæver smagen.

Læg et par store strandsten på radiator eller brændeovn og dryp med lidt aromaolie (kan købes hos materialisten). Lavendel, rose eller citrus er gode bud på dufte, der skaber varme, stemning og hygge.
75 g smør, ½ dl tykmælk, 50 g marcipan, 2 æg og 1½ dl sukker piskes sammen. 200 g mandler blendes til mel og blandes med 3 dl hvedemel, 2 sk vaniljesukker, 1 knsp. salt og ½ tsk. bagepulver. Alt blandes sammen. Ælt dejen til den slipper. Rul ud og udstik småkager i hjerteform. Bag 10-12 min. midt i ovnen v. 180 grader.

“Hold dig lun i de kolde vintermåneder, skriver forlaget om Politikens store strikkebog. Den henvender sig til både nybegyndere som til den mere erfarne strikker og rummer masser af opskrifter og forklarende tegninger. 249 kr.