
-
1 kg kartofler
-
21/2 dl mælk
-
1-2 tsk. salt
-
peber
-
2 løg
-
1 porre
-
1 grøn peberfrugt
-
1 glas skiveskåret champignon
(evt. friske, red.) -
gulerødder efter ønske
-
2-3 spsk. olivenolie
-
rasp
Tilbehør:
grøn salat med olie-eddike-dressing og evt. flutes/groft brød.
Kartoflerne skrælles og koges godt møre i usaltet vand. Vandet hældes fra, og kartoflerne moses med en håndmikser. Tilsæt mælken.
Skyl grønsagerne, og skær dem i tern. Svits dem herefter 2-3 min. på panden. Rør grønsagsblandingen og kartoffelmosen sammen, og smag den til med salt og peber. Form blandingen til bøffer/karbonader, og vend dem rasp. Varm olivenolie på panden, og steg karbonaderne heri, til de er gyldne, ca. 3-5 min. på hver side.