Opskrift: Lækker porchetta med ovnbagte kartofler og tomatsovs

En porchetta er luksus i hverdagen – dog uden at vælte økonomien. Her finder du den lækreste opskrift på porchetta serveret med tomatsauce samt ovnbagte kartofler og rødløg.

Ingredienser til hele retten

I denne lækre porchetta-opskrift er der nok mad til omkring 6 mennesker. Her er en fuld indkøbsliste, til hvad du skal bruge.

Porchetta

  • 1 kg nakkefilet
  • 300 g tomater
  • ½ tsk. salt
  • Peber
  • 5 kviste frisk rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 dl bredbladet persille
  • 100 g pancetta (bacon)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 helt hvidløg

Tomatsauce

  • ½ spsk. sukker
  • 2 dåser tomater
  • 1 tsk. salt, peber efter smag
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg

Ovnbagte kartofler og rødløg

  • 1 kg aspargeskartofler (eller små kartofler)
  • 3 rødløg
  • 1 tsk. salt, peber efter smag
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g  rucolasalat    

Fremgangsmåde for Porchetta

  1. Sæt ovnen  på 125°.  Afpuds kødet, og skær et snit på langs af stegen, så den foldes  ud til en stor plade. Krydr med salt og peber på begge sider.
  2. Hak rosmarin fra 2 kviste, og  hak hvidløgsfedet fint.
  3. Bland rosmarin, hvidløg,
  4. citronskal og persille. Fordel det over kødet.
  5. Læg pancettaen på. Rul sammen, og snør.
  6. Læg stegen i et ovnfast fad, og stik et stegetermometer i midten. Læg 3 hele rosmarinkviste ovenpå. Del det hele hvidløg i både, og pil skallerne af. Læg hvidløgsfedene ved siden af kødet.
  7. Tilbered stegen midt i ovnen. Skru ned til 70° og giv den ca. 2 ¼ time.
  8. Læg tomaterne ved, når der er 10 min. tilbage af
  9. stegetiden.
  10. Tag porchettaen ud, og dæk løst med alufolie. Skru ovntemperaturen op til 250°
  11. (til kartoflerne).
  12. Skær porchettaen i skiver. Drys rucola over kartoflerne, og server med tomatsauce.

Tip: Det er en god idé at bruge et stegetermometer. Stegen er færdig ved 70°.

Fremgangsmåde for ovnbagte kartofler

Skrub kartoflerne, og halver dem. Pil rødløgene, og halver dem.

Læg kartofler og løg i en bradepande. Krydr med salt og peber. Hæld olie over. Bag midt i ovnen, ca. 20 min.

Fremgangsmåde for Tomatsauce

Pil løget, og hak det fint og steg det i olie ca. 5 min.

Tilsæt sukker, tomater, salt og peber, og lad saucen koge uden låg, ca. 10 min.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler