Ingredienser til hele retten
I denne lækre porchetta-opskrift er der nok mad til omkring 6 mennesker. Her er en fuld indkøbsliste, til hvad du skal bruge.
Porchetta
- 1 kg nakkefilet
- 300 g tomater
- ½ tsk. salt
- Peber
- 5 kviste frisk rosmarin
- 1 fed hvidløg
- 1 usprøjtet citron
- 1 dl bredbladet persille
- 100 g pancetta (bacon)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 helt hvidløg
Tomatsauce
- ½ spsk. sukker
- 2 dåser tomater
- 1 tsk. salt, peber efter smag
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg
Ovnbagte kartofler og rødløg
- 1 kg aspargeskartofler (eller små kartofler)
- 3 rødløg
- 1 tsk. salt, peber efter smag
- 2 spsk. olivenolie
- 100 g rucolasalat
Fremgangsmåde for Porchetta
- Sæt ovnen på 125°. Afpuds kødet, og skær et snit på langs af stegen, så den foldes ud til en stor plade. Krydr med salt og peber på begge sider.
- Hak rosmarin fra 2 kviste, og hak hvidløgsfedet fint.
- Bland rosmarin, hvidløg,
- citronskal og persille. Fordel det over kødet.
- Læg pancettaen på. Rul sammen, og snør.
- Læg stegen i et ovnfast fad, og stik et stegetermometer i midten. Læg 3 hele rosmarinkviste ovenpå. Del det hele hvidløg i både, og pil skallerne af. Læg hvidløgsfedene ved siden af kødet.
- Tilbered stegen midt i ovnen. Skru ned til 70° og giv den ca. 2 ¼ time.
- Læg tomaterne ved, når der er 10 min. tilbage af
- stegetiden.
- Tag porchettaen ud, og dæk løst med alufolie. Skru ovntemperaturen op til 250°
- (til kartoflerne).
- Skær porchettaen i skiver. Drys rucola over kartoflerne, og server med tomatsauce.
Tip: Det er en god idé at bruge et stegetermometer. Stegen er færdig ved 70°.
Fremgangsmåde for ovnbagte kartofler
Skrub kartoflerne, og halver dem. Pil rødløgene, og halver dem.
Læg kartofler og løg i en bradepande. Krydr med salt og peber. Hæld olie over. Bag midt i ovnen, ca. 20 min.
Fremgangsmåde for Tomatsauce
Pil løget, og hak det fint og steg det i olie ca. 5 min.
Tilsæt sukker, tomater, salt og peber, og lad saucen koge uden låg, ca. 10 min.