Det skal du bruge til 6 personer: Ymerfromage: 4 blade husblas 5 dl ymer ½ stang vanilje 75 g sukker 2 dl piskefløde Chili-rabarberkompot: Sådan gør du: Læg husblassen i blød i koldt vand. Rør ymer, vaniljekorn og sukker sammen. Smelt husblassen over vandbad, og hæld den afkølede husblas i en tynd stråle i ymercremen. Vend den piskede fløde i cremen, og fordel fromagen i glassene. Kog rabarber, sukker, vaniljekorn og sambal oelek i et par minutter, så væden er kogt godt ind. Smelt honning og smør på en pande, tilsæt speltflager samt nøddeflager. Kom den kolde rabarberkompot oven på fromagen, og drys med nøddeknas. |
Lækker ymerfromage med chili-rabarber og nøddeknas
Tilsæt chili til rabarberkompotten, og du har en lækker og meget anderledes dessert til en dejlig sommeraften.
Foto: Thomas Steen Sørensen