Lækker ymerfromage med chili-rabarber og nøddeknas

Tilsæt chili til rabarberkompotten, og du har en lækker og meget anderledes dessert til en dejlig sommeraften.


Det skal du bruge til 6 personer:


Ymerfromage:

4 blade hus
blas
5 dl ymer
½ stang vanilje
75 g sukker
2 dl piskefløde

Chili-rabarberkompot:
500 g snittede
rabarberstilke
200 g rørsukker
½ stang vanilje
¼ tsk. sambal oelek (knust chili)

Nøddeknas:

2 spsk. honning
1 spsk. smør
1 dl speltflager
75 g hasselnøddeflager og mandelflager

Sådan gør du:
Læg husblassen i blød i koldt vand. Rør ymer, vaniljekorn og sukker sammen. Smelt husblassen over vandbad, og hæld den afkølede husblas i en tynd stråle i ymercremen. Vend den piskede fløde i cremen, og fordel fromagen i glassene. Kog rabarber, sukker, vaniljekorn og sambal oelek i et par minutter, så væden er kogt godt ind. Smelt honning og smør på en pande, tilsæt speltflager samt nøddeflager. Kom den kolde rabarberkompot oven på fromagen, og drys med nøddeknas.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler