Pas på: Disse hånddesinfektionsprodukter tilbagekaldes

  Miljøstyrelsen tilbagekalder disse hånddesinfektionsprodukter, da virksomheden ikke har fremsendt dokumentation for, at produktet har en effekt på bakterier og vira.

håndsprit

Danskerne er i den grad blevet opmærksomme på vigtigheden af god håndhygiejne, og vi vasker og spritter vores hænder af konstant for at undgå at blive smittet med coronavirus.


Men det er ikke alle
hånddesinfektionsprodukter, der lever op til kravene om at være virksomme over for bakterier og vira, og den seneste tid har miljøstyrelsen påbudt flere virksomheder at tilbagekalde deres produkter, fordi de ikke kan dokumentere deres virkning.


Denne gang drejer det sig om
hånddesinfektionsprodukterne ”TOUCAN ECO”, ”TOUCAN ECA” og ”TOUCAN Aquaox”, som tilbagekaldes, fordi der mangler dokumentation for, at produkterne virker mod bakterier og vira.

De tre produkter kommer fra firmaet Metroline Aps.

– Metroline har markedsført tre hånddesinfektionsprodukter med påstand om, at de er virksomme over for bakterier og vira, hvilket firmaet ikke har fremsendt dokumentation for. Derved har virksomheden fortaget vildledende markedsføring, siger Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

Mest læste artikler