Populær dansk attraktion på randen af konkurs

Coronakrisen har lukket meget af Danmark ned - blandt andet forlystelsesparker og oplevelsessteder er i øjeblik lukket for at nedsætte risikoen for smittefare på steder med mange mennesker samlet. Men det rammer desværre de lukkede attraktioner hårdt.

Særligt Den Blå Planet på Amager oplever store økonomisk problemer i denne tid med restriktioner og radikale samfundsændringer. 

De omkostninger, der skal betales for at det største akvarium i Nordeuropa kan holdes kørende i nedlukningsperioden, kan ikke dækkes uden indtægten fra éntresalget. Derfor hænger akvariets overlevelse desværre i en tynd tråd. 

– Hvis der ikke sker ændringer i strukturen, som den er nu, hvor vi kun får en delvis dækning af vores udgifter, så vil det blive meget svært at undgå konkurs. Vi bliver langsomt udsultet økonomisk, siger administrerende direktør for Den Blå Planet, Jon Diderichsen, til Børsen.

Om sommeren valfarter turister normalt til Den Blå Planet. Faktisk udgør turisterne 60-70 procent af omsætningen – men i år kommer de tal desværre til at se anderledes ud, da centeret er lukket, og der i øvrigt i øjeblikket ingen turister er i Danmark er. 

Og desværre er de omtalte hjælpepakker ikke til megen hjælp for attraktionen. De kan nemlig kun modtage kompensation på omkring 60 procent, hvilket ikke er nok til at betale lønnen til dyrepasserne, der passer akvariets dyr og andre faste omkostninger. 

Underskuddet for akvariet i år 2020, forudses på nuværende tidspunkt til at ligge mellem 15 og 20 millioner kroner.

Mest læste artikler