Sådan forbereder du bilen til efteråret

En ny årstid er over os, og det betyder regn, blæst og glatte veje. Med ekspertens fire manøvrer sikrer du, at din bil har de optimale betingelser for at klare sig godt igennem den hårde årstid. 

Selvom vi er trådt ind i efteråret med lune vinde og farverigt løvfald, kan årstiden hurtigt byde på omskifteligt vejr og hagl – og det kan give flere bilejere problemer.

Duggen på bilens ruder kan gøre det umuligt at se ud, vinduesviskerne kan stå af i kampen mod det saltholdige og snavsede føre, og det kolde vejr kan bogstaveligt talt gnave lakken i stykker, fordi mange ikke får voksbehandlet i tide.

Derfor er det allerede nu en god idé at tænke på, hvordan du skal sikre din bil mod efteråret og vinterens typiske problemer. I en pressemeddelelse giver direktøren i Biltema, Jacob Møller, sine fire bedste råd til, hvordan du forbereder din bil på kommende måneders hårde vejr.

Se med herunder.

4 råd til at få bilen sikkert gennem vinteren

1. Tag hånd om viskerbladene

Med sæsonskiftet følger også en øget belastning på bilens vinduesviskere, der skal tolerere nedfaldne blade og store mængder nedbør ovenfra. Et mindre eftersyn af dine vinduesviskere kan spille en væsentlig rolle for at gå en problemfri sæson i møde. Efterse dine vinduesviskere ved at tjekke, om gummiet er helt, og om viskerbladene er knækkede. Afslut gerne med at rense bladene med en svamp, vand og lidt rengøringsmiddel.

2. Skift bilens olie

Alle bilejere bør ofte tjekke olien på deres bil, men som tommelfingerregel skal olien skiftes hvert år. Hvis olien er ved at være gammel, er det vigtigt at få skiftet i løbet af efteråret. Gammel motorolie kan med tiden risikere at blive tyk og træg, så det bliver sværere for motoren at trække rundt ved start i frostvejr.

3. Gør bilen dugfri

Koldt vejr er for mange lig med duggede bilruder, der begrænser udsynet. Det kan være en plage at køre i, men der findes lette løsninger på problemet. Sørg først og fremmest for at få ryddet op i bilen: Fjern sommerens badehåndklæder, picnictæppet og gamle aviser, da det alt sammen suger fugt til sig. Du kan også fjerne fugten ved at tørre indersiden af forruden med en antidug-klud eller ved at tørre af med en klud med et par dråber opvaskemiddel.

4. Voks, voks, voks!

Mange forbinder polering og voksbehandling af bilen med forår og sommer, hvor bilen skal ud og vises frem og dermed se så godt ud som muligt. Mange glemmer dog, at vinteren er rimelig hård ved lakken, og at de fleste lakbehandlinger fra foråret har mistet en del af deres beskyttende effekt, når kulden indtræder. Med en rettidig voksbehandling i efteråret kan du forlænge levetiden på den lakforsegling, du i forvejen har.

Mest læste artikler