Se dit hjem fra en helt ny vinkel med nye skråfotos

Nu kan du se dit hjem fra en helt ny vinkel! I sidste uge gjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet nemlig 1,3 millioner skråfotos over hele Danmark frit tilgængelige for alle.

Danmark frigiver skråfotos som et frit, landsdækkende datasæt

Der er nu gode nyheder til de danskere, som har dårlig udsigt over deres hjem på Google Maps og andre foto- og satellittjenester.

I sidste uge gjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet 1,3 millioner skråfotos over hele Danmark frit tilgængelige for alle.

Danmark kan altså nu ses fra alle fire verdenshjørner helt gratis, hvilket gør Danmark til det første land som publicerer de såkaldte skråfotos som et frit, landsdækkende datasæt.

Spar på el-regningen: Effektiv varmepumpe med flere indedele.

Skråfotos skal være til gavn for alle

De langsdækkende skråfotos af Danmark er lavet af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet som en del af forvaltningsgrundlaget til de nye ejendomsvurderinger. De nye skråfotos skal dog ikke kun være til gavn for de nye ejendomsvurderinger.

”Landsdækkende skråfotos kan blive et værdifuldt redskab for mange grene af den offentlige forvaltning, men der er også store potentialer for brugen af skråfotos i den private sektor. Derfor har vi prioriteret, at skråfotos skal være frie data, så virksomheder og borgere frit kan hente og anvende dem uden begrænsninger,” siger Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en pressemeddelelse.

Udskift dit gamle HFI-relæ med et HPFI-relæ.

Her kan du se dit hjem ovenfra

Er du nysgerrig omkring, hvordan dit hjem ser ud fra alle fire verdenshjørner, så kan du på Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets hjemmeside søge i og se samtlige 1,3 millioner fotos over hele Danmark samt downloade skråfotos for områder, som du selv vælger.

Kilde: efkm.dk

Se også: Danmarks største byer – de 10 største

Mest læste artikler