Undgå at dine bananer bliver brune

Undgå at dine bananer bliver brune

Følg disse 3 råd og undgå at dine bananer får brune pletter, mørkt frugtkød og en kedelig, overmoden smag.

Twitter Print

Hvorfor modner bananer så hurtigt?

De fleste af os kender det… Vi har lige købt bananer i supermarkedet, og ligeså snart de kommer med indendøre, så bliver de brune og kedelige at se på. 

Årsagen til at bananer modner så hurtigt, er at bananer udskiller gasarten ethylen, som sætter skub i modningen – ikke bare hos bananerne, men ethylen modner også andre frugter og grøntsager. Undgå derfor at opbevare dine bananer sammen med eksempelvis tomater. Til gengæld vil din umodne avokado hurtigere blive spiseklar, hvis den opbevares sammen med lidt bananer.

1. Læg ikke bananer i køleskabet

Bananer modner hurtigere i køleskabet, da de er følsomme overfor kulden. Bananen vil hurtigt få brune pletter, blive mørk i frugtkødet og få en overmodnet smag. Bananer opbevares bedst ved 12-14 grader.

2. Vikl husholdningsfilm omkring stilken

Ved du vikle husholdsningsfilm omkring stilkene på bananerne, kan du reducere mængden af den ethylen, som bliver frigivet, og du kan dermed få bananerne til at holde sig friske længere.

3. Kom avispapir omkring

Kommer du alligevel bananerne i køleskabet, kan du komme avispapir omkring, for at undgå at de bliver brune.

Twitter Print

Mest læste artikler