6 ting, du skal gøre før vinterstormen

Husk campingvogne kan flyve, og trampoliner virker som sejl under stormvejr. Her er 6 vigtige råd til husejere, før det blæser op. 

6 vigtige råd før stormen

1. Sørg for, at tagrender, nedløb og riste er fri for nedfaldsblade osv., så regnvand kan komme væk, og der ikke opstår oversvømmelser.

2. Hold øje med revner i murværk. De er måske tegn på ustabilitet i husets konstruktion. Fx kan det give revner, hvis bærende vægge er fjernet i forbindelse med ombygning. Under kraftig storm- og orkanstyrke kan disse vægge vælte.

3. Fastgør store ting i haven, der kan virke som sejl og løftes under en orkan. Det gælder især trampoliner, der pludselig bliver så lette som fjer, men selv en campingvogn kan flyve i voldsomt uvejr. Havemøblerne skal naturligvis sættes ind.

4. Gennemgå dit tag inden vinterstormen. Løse tagsten og tagrender skal sikres, og skorstenen bør også have et eftersyn.

5. Store træer i nærheden af huset kan vælte og gøre stor skade. Det er naturligvis drastisk at fælde dem før stormen, men sørg i hvert fald for at fjerne knækkede grene, og skær rådne dele af træet væk.

6. Hold løbende øje med vejrudsigten. På dmi.dk kan du holde dig orienteret døgnet rundt, ligesom mange tv- og nyhedsstationer dækker storme flittigt.

Mest læste artikler