Efter stormen: Det skal du gøre

Det er en rigtig god idé at forebygge inden stormen bryder løs, men selvom du er omhyggelig, vil der nogle gange alligevel opstå stormskader på boligen. Her får du en tjekliste til, hvad du skal gøre efter stormen. 

Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du har skader efter storm

Din forsikring dækker som regel skader som følge af storm. Du skal dog være opmærksom på, at en undtagelse er løse genstand, som er ødelagt grundet en flyvetur i stormen. Inden stormen rammer, er det altså dit ansvar at sikre havemøbler, grill, juletræskæder og trampolinen. Ligeledes er der pligt til at begrænse skaderne i videst muligt omfang fx ved afdækning, og ved at flytte de ting, der er i fare for at blive vandskadet.

Kontakt hurtigst muligt dit forsikringsselskab, hvis du har fået skader på dit hus eller dine indbogenstande som følge af stormen – hav dit policenummer parat, det er en stor hjælp.

Har du fået skader på dit hus som følge af stormen, er det husforsikringen, der dækker. Derimod er det indboforsikringen, hvis der er tale om skader på fx dine indbogenstande.

Sådan begrænser du skaderne efter stormen

  • Dæk ituslåede vinduer med træplader, plastik eller andet materiale, der kan holde vind og regn ude
  • Luk huller i taget eller få dem dækket over med presenning.
  • Er der udsigt til nedbør, så flyt de genstande, der står umiddelbart under huller i taget, så der ikke sker vandskade. Det, der ikke kan flyttes, bør dækkes med plastik. det gælder også tæpper og trægulve
  • Har der været strømsvigt, så tjek din fryser. Flyt eventuelt madvarer over til venner og bekendte, der har strøm og plads i fryseren.
  • Kan du ikke selv klare at begrænse skaderne, så få fat i andre, der kan hjælpe dig. Dit forsikringsselskab betaler de rimelige og nødvendige udgifter, du har til midlertidig reparation, der kan forebygge yderligere skader
  • Gem kvitteringer for de udgifter, der har været til nødreparation
  • Tag fotografier af eller videofilm det, der er ødelagt.

Gode råd

Smid ikke beskadigede ting væk før forsikringsselskabets taksator har set det, eller din sag er afsluttet.

Passer du hus for en ven, der er ude og rejse, skal du hurtigst muligt iværksætte tømning af en oversvømmet kælder og efterfølgende udtørring af kælder, eller afdækning af et tag, hvor tagstenene er blæst af.

Kilde: Forsikringsoplysningen og Alka Forsikring

Mest læste artikler