Sådan skovler du sne korrekt

Er du en af de heldige typer, der må i gang med armkraft og den store skovl, når sneen begynder at falde? Så er der et par ting du skal være opmærksom på. Vi giver dig her 8 råd til, hvordan du skovler sneen korrekt og undgår unødig overbelastning og mulige skader. 

Er du over 55 år eller har risiko for hjerteproblemer? Så bør du især være opmærksom

Folk med risiko for hjerteproblemer bør være ekstra opmærksomme. Sneskovling tilføjer stress til hjertet samtidig med at det kolde vejr bremser ilten til hjertet. Faktisk er folk over på over 55 år fire gange mere udsatte for at opleve hjerterelaterede problemer, mens de skovler sne.

8 regler, du bør følge for at skovle sne korrekt

Uanset om du er i risikozonen for hjerteproblemer eller ej, er der nogle forhåndsregler, du bør følge for at skovle sne så sikkert og nemt som muligt.

1. Start med at skovle tidligt

Frisk sne er nemmere at fjerne, da det ikke er lige så solidt pakket. Det kræver derfor langt færre kræfter at skubbe og løfte det.

2. Vælg en ergonomisk skovl

Gå efter en skovl, som hverken er for tung, for kort eller for lang i forhold til din størrelse. En kort skovl tvinger dig til at bøje for meget forover, mens en for lang skovl gør det hårdere at løfte vægten for enden af skovlen.

3. Lad dine ben- og lårmuskler lave det hårde arbejde – ikke din ryg

Og skub sneen så meget som muligt i stedet for at løfte det.

4. Tag tøj på i flere lag, så det nemt kan fjernes i takt med at kroppen varmes op

Dæk din næse og mund til med et halstørklæde, så du nedsætter mængden af kold luft, du indånder. Vær dog opmærksom på, at intet skærmer dit syn, så du udgår at snuble over isen eller den ujævne grund.

5. Undgå at blive dehydreret

Det er efterhånden en gammel historie, som vi har hørt igen og igen, men det er uhyre vigtigt at huske at drikke vand. Tag en falske vand med dig udenfor og hold den i nærheden af, hvor du skovler.

6. Hold en pause efter ca. 15 minutters arbejde

Hvis du enten føler du får det for koldt eller for varmt undervejs, så hold endda gerne en pause før.

7. Invester i udsyr udover basisskovlen

Mens en sneslynge hurtigt kan overgå det almene huslige budget, er markedet fyldt med udstyr, som i forskellig grad kan aflaste dig, når den tunge sne skal løftes væk.

8. Sæt gang i de unge og stærke kræfter

Det sidste råd er på mange måder også det bedste. Gør, hvad du kan for at overbevise den yngste og stærkeste i huset om at skovle sneen. Hvis området er stort eller mængden af sne for voldsom, så hjælp hinanden, så I på skiftende vis tager over.

Kilde: Goodhousekeeping.com

Mest læste artikler