5 tips: Sådan giver du dine påskeliljer et længere liv

Når de første påskeliljer titter frem, ved vi at foråret så småt er på vej. Men blomsternes liv kan være kort. Her får du fem gode råd til, hvordan dine påskeliljer får et længere liv i vasen.

Påskeliljer kan gå i dvale

Påskeliljen, Narcissus Pseudonarcissus, er en forårsbebuder, med dem på bordet kan vi pludselig begynde at drømme om at komme ud i haven og høre solsortens fløjten. Og du kan let forlænge glæden du har af disse smukke gule blomster, hvis du bare følger de gode råd i denne artikel.

Når du køber påskeliljer hos blomsterhandleren finder du dem ofte i en spand uden vand. Det er fordi påskeliljen, ligesom tulipaner, kan gå i dvale. Ved at stille dem uden vand sikrer blomsterhandleren, at du får mest muligt ud af blomsterne, fordi de først springer ud, når du sætter dem i vand hjemme i varmen.

Læs mere her: 12 ting alle der elsker påskeliljer bør vide

Påskeliljer er giftige for andre planter – og dyr

Selvom det er fristende at blande flere af forårets smukke blomster i samme vase, er det en rigtig dårlig idé at tage påskeliljen med i forårsbuketten. Påskeliljens saft er nemlig giftig. Både for andre planter, men faktisk også overfor dine husdyr.

Løget er den del af planten der er farligst, dog kan blade og stængler også skabe mindre irritation. Så stil vasen et sted, hvor din hund ikke lige kan komme til den, så du ikke risikerer en tur til dyrlægen.

Læs mere her: Påskeliljer: Plantetips til den gule, guddommelige og giftige blomst

5 råd: Sådan skal du behandle afskårne påskeliljer

  • Klip stilkene på påskeliljerne af 1-2 cm fra bunden i en vinkel på ca. 45 grader, det gør at blomsten bedre kan suge vand.
  • Når blomsterne skal sættes i vand er det vigtigt, at vandet er koldt til lunkent og at vasen er helt ren. Sikr dig samtidig at ingen af blomsternes blade berører vandet, så risikerer de nemlig at gå i forrådnelse.
  • Påskeliljerne må ikke blandes i vasen med andre blomster, da de udskiller et stof, der er giftigt for andre planter.
  • Har du frisk frugt nærheden af fine påskeliljer, risikerer du at forkorte blomsternes levetid. – Din frugt udskiller ethylen, som er giftig for påskeliljer.
  • Skift vandet i vasen hver eller hver anden dag, det forlængere blomsternes levetid markant.

Mest læste artikler