Gå på æggejagt i påsken

I påsken skal der leges og hygges – vi skal nemlig på æggejagt! Bliv inspireret af disse idéer til æggejagt med din familie i påsken.

Find påskeægget

Påsken er tid for hygge og leg. Vi giver dig inspiration til 2 forskellige påskeægslege, du kan lave med dine børn i påskeferien.

  Foto: Lene             K.

1. På æggejagt i sandet

Pak påskeæg ind i plastikposer, og grav dem ned i sandet. Det sjoveste er at bruge stranden, hvor I kan brede jer ud over flere kvadratmeter, men en sandkasse kan også gøre det. På stranden markeres skatteområdet med sten og tang – ellers bliver det som at finde en nål i en høstak.

Klar, parat og grav

Udstyr så børnene med hver deres lille skovl og råb “Klar, parat, grav!” (De kan også bare bruge hænderne – så kan de føle sig frem i sandet).

Store æg til de små børn

Er børnene helt små, så brug store æg, der lige titter lidt op, og fortæl dem, at der er to til hver. Er børnene større, så grav æggene godt ned, og vent med at fortælle, hvor mange der er.

2. På æggejagt i haven

Du skal bruge 16-32 hårdkogte æg, alt efter hvor mange I er, og en sprittusch. Skriv nu “påskeæg” og “gækkebrev” på æggene – ét bogstav på hvert. Gem æggene rundt om i haven (hvis vejret ellers tillader det) eller inde i hele huset.

Sæt et æggeur til ti minutter

På de ti minutter skal deltagerne finde så mange æg, de kan, OG ud fra bogstaverne danne så mange forskellige ord, de kan nå. Den, der har dannet flest ord, er dagens vinder.


Se her hvordan du laver flotte påskeæg af voks, som I også kan bruge i æggejagten. 

Denne artikel er opdateret i anledning af påsken 2023.

Mest læste artikler