Anemette Olesen

Sådan klipper du din buksbom i form
Planter

Sådan klipper du din buksbom i form

Vi har kendt til buksbom i mange år – dels i slotshaverne, dels i de gamle landbohaver. Nu stiger buskens popularitet igen, fordi den er…

Sådan dyrker du peberrod
peberrod
Køkkenhaven

Sådan dyrker du peberrod

Peberroden, der før var afskrevet fra friserede haver, fordi den hurtigt bliver ustyrlig, er nu så grundigt introduceret i det nordiske køkken, at alle med…

Dyrk og rør din egen sennep
Køkkenhaven

Dyrk og rør din egen sennep

Den skarpe smag af sennep giver maden det sidste pift. Bland den med forskellige ingredienser, og vælg mellem sorte, gule eller brune sennepsfrø. Du kan…

Dyrk quinoa og amaranth i din egen have
Køkkenhaven

Dyrk quinoa og amaranth i din egen have

Amaranth og quinoa er vigtige fødevarer i Sydamerika, men vinder også indpas herhjemme, da de er glutenfri og nærende. Inka-indianernes korn er i Danmark et-årige…

Sæt velsmagende ukrudt på menuen
Køkkenhaven

Sæt velsmagende ukrudt på menuen

Det er sjældent, at ukrudt bliver anprist, men en del af de ubudne gæster smager fortrinligt. Vi har samlet en stor buket og giver dig…

Kløver i staudebedet eller som bunddække
Planter

Kløver i staudebedet eller som bunddække

Kløver er ikke bare noget, der vokser i græsplænen eller på marken. Det kan også være planter, der kvikker op i et staudebed med store…