
Kryddersnaps med rejnfan
Der er god grund til traveture i det tidlige forår, hvor naturen vågner og mange spæde skud kan anvendes som krydderi på din snaps. Fx…
Der er god grund til traveture i det tidlige forår, hvor naturen vågner og mange spæde skud kan anvendes som krydderi på din snaps. Fx…
Vi har kendt til buksbom i mange år – dels i slotshaverne, dels i de gamle landbohaver. Nu stiger buskens popularitet igen, fordi den er…
Malurt er efterhånden en sjælden haveplante – den er ellers ganske nem at have med at gøre. Der findes flere spændende former af malurt, og…
Peberroden, der før var afskrevet fra friserede haver, fordi den hurtigt bliver ustyrlig, er nu så grundigt introduceret i det nordiske køkken, at alle med…
Kvædebusken er smuk i blomst om foråret og får om efteråret flotte kvæder og pænt løv. Kvæder er rigtig gode til marmelade og kvædebrød. Få…
Vi elsker hylden for dens smag. Og så er der oven i købet to af slagsen. For hylden giver af sine gaver to gange om…
Syrener er en fryd for øjet og en duft for guder. Syrener er også en almindelig busk i danske haver, og den findes i flere…
Brændenælder stikker, men de smager godt. Måske skulle du se lidt mildere på dem fremover, for de er lettilgængelige og de rene vitaminbomber, når du…
Amaranth og quinoa er vigtige fødevarer i Sydamerika, men vinder også indpas herhjemme, da de er glutenfri og nærende. Inka-indianernes korn er i Danmark et-årige…
Grønkål har tidligere haft et dårligt ry, men er for alvor ved at blive taget til nåde igen både i køkkenhaven og prydhaven. Og grønkål…
Det er sjældent, at ukrudt bliver anprist, men en del af de ubudne gæster smager fortrinligt. Vi har samlet en stor buket og giver dig…
Kløver er ikke bare noget, der vokser i græsplænen eller på marken. Det kan også være planter, der kvikker op i et staudebed med store…