6 rengøringsfejl, som spilder din tid

Ingen af os elsker at gøre rent. Så hvorfor gøre det sværere for sig selv? Her er 6 fælder, du ikke må falde i. 

Rengøring er noget, de fleste af os gerne vil have overstået i en fart. Men når man skynder sig, spilder man ofte tiden

6 fælder, de fleste falder i

Rengøring er noget, de fleste af os gerne vil have overstået i en fart. Men når man skynder sig, spilder man ofte tiden – og ender med at skulle starte for fra. Her er 6 fejl, du skal undgå.

1. At støvsuge først. Støvsugning er garanteret ikke din favorittjans, og mange af os har en tendens til at klare den del først. Men det er en dårlig idé, for når du efterfølgende giver dig til at støve af på hylder osv., skal du støvsuge igen.

2. At vaske vinduer på varme dage. Okay, du kan se skidtet bedre, når solen skinner. Men vandet tørrer også hurtigere, og det giver striber. Vask vinduer i gråvejr, dog ikke, når det regner.

3. Du skifter ikke børster ud på støvsugeren. Det er vigtigt at skifte børstehoveder, når du rengører forskellige overflader, ellers risikerer du at slæbe rundt på skidtet – fx at gnide alt støvet fra gulvet ind i sofaen.

4. Du skyller og rengører service, inden du stiller i opvaskemaskinen. Selvfølgelig skal du skrabe madrester af, men det er på ingen måde en fordel at skylle og skrubbe. For det første er det spild af energi og vand, og for det andet er moderne opvaskemaskiner skabt til at klare opgaven.

5. Du lader ikke afkalkningsmidler og andet sidde på fliser. Hvis du har for travlt, og begynder at skrubbe ti sekunder, efter at rengøringsmidlet er påført i brusekabinen, når det ikke at virke på fx sæberester, og så kan det næsten være ligemeget. Det er en ommer, og du har spildt din tid.

6. Du glemmer, at dine hvidevarer også skal rengøres. Du skal huske, at rengøre din opvaskemaskine, vaskemaskine osv. Jævnligt, ellers kalker de til, og det giver dig en masse bøvl. I værste tilfælde går de i stykker eller brænder sammen.

Mest læste artikler