8 steder du glemmer at gøre rent men som virkelig trænger

Du tænker måske ikke over at rengøre de steder, som ikke fremstår synderligt beskidte i hjemmet. Men betyder det, at de ikke behøver at blive gjort rene? Nej, tværtimod! Mange af disse steder er muligvis fyldt med bakterier, der kan gøre dig rigtig syg. 

8 steder i hjemmet du ikke længere vil glemme i rengøringen

I din typiske rengøringsrutine tænker du måske ikke over nogle af de vigtigste steder, du bør gøre rent i hjemmet. Nogle af disse steder kan faktisk være så fyldte med bakterier, at de kan gøre hele familien syge, uden at nogen tænker over det.

Vi har derfor samlet 8 af de steder i huset, som mange mennesker glemmer, når de gør rent.

1. Stikkontakter

De fleste rører ved deres stikkontakter flere gange dagligt, og alligevel er det et af de steder i hjemmet, der oftest bliver glemt i rengøringen. Hvorfor? Få mennesker tænker simpelthen ikke over, alle de bakterier, der over tid samles på overfladen af en stikkontakt.

Gør det derfor til en god vane at tørre dine stikkontakter af med en sæbeklud, når du gør rent – eller i det mindste bare en gang imellem.

2. Håndtag på døre, køleskab m.m.

Lige såvel som stikkontakter er vi til dagligt i kontakt med diverse håndtag i hjemmet. Selvom du måske mener, at dine hænder altid er rene nok, og at dine håndtag derfor ikke behøver at blive vasket, kan du aldrig vide, hvornår dine gæster sidst har vasket deres hænder. Tør derfor dine håndtag af med en sæbeklud i ny og næ.

3. Skylleknappen på toilettet

Hvor ofte tørrer du skylleknappen på dit toilet af? De fleste vil formegentlig svare ”sjældent” eller ”aldrig”. Prøv så at tænke over hvor ofte du eller andre i din husstand rører ved knappen. Er det 1, 2, 3 eller måske over 10 gange dagligt? Tænk så over hvornår du og din familie rører ved knappen. Her bliver det nemlig lidt foruroligende. Langt de fleste rører nemlig ved toiletknappen, lige efter de har været på toilettet. Det vil altså sige før de vasker deres hænder. Skylleknappen på dit toilet er således en af de værste bakteriebomber i dit hjem, som de fleste ikke engang tænker over er beskidt.

Undgå sygdom og spredningen af colibakterier ved at tørre knappen over med en sæbeklud et par gange om ugen.

Vi viser dig hvordan du fjerner vanskelige pletter på tekstiler

4. Håndtaget på vandhanen

Et andet sted på toilettet, som mange mennesker glemmer at gøre rent er håndtaget på vandhanen. Her er det endnu en gang værd at huske, at du rører ved håndtaget på vandhanen lige efter, at du har været på toilettet – altså inden dine hænder er rene.

For at undgå at dine hænder kommer i kontakt med de samme bakterier, du lige har vasket af dine hænder, bør du derfor inkludere vandhanen i din rengøringsrutine.

5. Fjernbetjeningen

Hvornår har du sidst gjort din fjernbetjening ren? Og her mener vi ikke bare støvet af, men helt ren med sæbe og vand? Aldrig? Så er det ved at være på tide. Mange mennesker rører nemlig ved deres fjernbetjening op til flere gange dagligt, hvilket gør fjernbetjeningen til en bakteriebombe uden lige.

Giv derfor fjernbetjeningen en grundig tur, hvor du kommer ned i de små hjørner og kanter på alle knapperne. Det vil tage lidt tid, men du vil blive glad for det i sidste ende.

Sådan pudser du dine vinduer og undgår striber.

6. Telefonen

Du støver måske din fastnettelefon eller pudser glasset på din smartphone, men gør du dem ordentlig rene? Du rører nemlig din telefon utallige gange om dagen, når du er rask, såvel som når du er syg, og med rene såvel som beskidte hænder.

Tør derfor din telefon over med en fugtig sæbeklud et par gange om ugen for at fjerne bakterier.

7. Tastaturet på computeren

Du kan måske allerede gætte, hvor vi vil hen med dette punkt? Tastaturet på din computer er ligeledes et af de steder som mange mennesker rører ved hver dag, men som de fleste glemmer at gøre rent. Udgå bakterier og tør regelmæssigt dit tastatur over med en fugtig sæbeklud.

Hvis det er svært at komme ned i revnerne mellem tasterne, kan du eventuelt bruge en lille børste til at løsne skidtet.

8. Vaskemaskinen

Paradoksalt nok kan vaskemaskinen ligeledes trænge til en rengøring i ny og næ. Du skal derfor køre en kogevask i ny og næ for at rense maskinen. I denne forbindelse anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du kører en kogevask mindst en gang om måneden. Gør derudover sæbeskuffen ren og rengør silokonelister i rillerne.

Vi viser dig hvordan du renser vaskemaskinen i denne artiklen.

Mest læste artikler