De 5 genveje, du aldrig må tage med vasketøjet

Det er sandt, at en moderne vaskemaskine gør det meste af arbejdet, men du kan ikke tillade dig at dovne på alle punkter. Her er de 5 fejl, de fleste mennesker begår, når de vasker tøj.

Okay, det skal gå hurtigt, og du har betalt en net sum for din vaskemaskine. Men derfor kan du ikke bare tillade dig at overfylde, sjuske eller springe over, hvor gærdet er lavest med den tjans.

Her er 5 af de punkter, du ikke må ignorere, når du står med favnen fuld af beskidt tøj. Hvis du holder op med at begå de fejl, vil dit vasketøj blive pænere, og din dyre maskine holder endnu længere.

1. Du propper maskinen med for meget vasketøj

Moderne vaskemaskiner er store og kan rumme mange kilo, men alligevel har vi en tendens til at presse dem til det yderste. Kan der lige være et lille håndklæde mere …? Nej, lad være med det. Vandet kan ikke komme ordentligt rundt i maskinen, det samme gælder vaskemidlet, og det slider på både tekstiler og elektronik.

2. Du ignorerer måleangivelser for vaskemiddel

Vi gør det alle – glemmer eller fortrænger, at der på alle vaskemidler står en præcis angivelse af den mængde, der er behov for. Oven i købet er midlerne i dag ekstra effektive, og der skal bruges væsentligt minde, end man tror. Men du SKAL overholde målene, ellers forurener du tøjet og miljøet, og det gavner på ingen måde rensningen, tværtimod. Desuden er der penge at spare, hvis du doserer korrekt og ikke konstant skal købe nyt vaskemiddel.

3. Du bruger kun et eller to programmer

Det er ærgerligt, hvis du ikke udnytter alt det, en moderne vaskemaskine kan i dag. De fleste af os har dog en tendens til at bruge de samme to programmer, et til det grove og et til det fine. Men der er så mange valgmuligheder, og de kan gavne holdbarheden af dit tøj og samtidig give besparelser, både på pengepungen og miljøet.

4. Du renser ikke maskinen

Selvom en vaskemaskine bruger rene midler, er det alligevel nødvendigt at rense skuffer, filtre og trumle alle de steder, hvor du kan. Ellers klumper snavs og renseprodukter sammen og efterlader dårlig lugt og måske striber på tøjet.

5. Du får ikke tjekket vandtilgangen

Det er vigtigt, at du ofte giver maskinens vandtilgang og filtre et eftersyn. Vi har en tendens til at tro, at den klarer sig selv, men vandslangen kan være kalket til eller tæt på at gå i stykker, så du bør få hele maskineret eftergået jævnligt.

Mest læste artikler