Genial dansk opfindelse sikrer rene toiletkummer

Kalkpletter i toilettet kan være umulige at slippe af med, men med ny dansk opfindelse bliver kummen ren på ingen tid. Se hvordan her. 

Når en gryde brænder på, sætter vi den i blød. Når bradepanden ikke er til at få ren, sætter vi den i blød, og når dejen klistrer fast til Margretheskålen, sætter vi den i blød. For opfinderen bag ny rengøringsgadget var det derfor indlysende, at samme metode måtte kunne bruges til at slippe af med krasbørstig kalk i toilettet. 

Efter vedvarende irritation over ikke at kunne slippe af med kalkplamager i sin aldrende toiletkumme – og flere mislykkede forsøg med rengøringsprodukter, gamle husråd og knofedt – tog 67-årige Trygve Thykjær derfor sagen i egen hånd og udviklede det nye rengøringsprodukt Toiee Toilet Plug, som gør det let at blive fri for kalk og okkerrander i toilettet.

– Ligegyldigt hvor mange rengøringsprodukter og gamle husråd jeg brugte, var der intet, der virkede. Pludselig fik jeg ideen om at lægge hele toilettet i blød. Jeg forsøgte uden held at stoppe afløbet med en klud i en pose. Så kom tanken om balloner, og det lykkedes mig efter mange forsøg og ved hjælp af forskellige remedier at puste en ballon op helt nede i vandlåsen. Det holdt fuldstændig tæt, og efter blot en time i blød var toilettet igen lige så rent, som da jeg købte det, fortæller Trygve Thykjær.

Specialudviklet toiletballon stopper afløbet

En håndpumpe, en slange og en kraftig gummiballon danner grundstenene i den specialudviklede toiletballon, som Trygve Thykjær har brugt de seneste år på at fintune.

Toiee Toilet Plug fungerer ved, at man nedsænker ballonen i vandlåsen, hvorefter ballonen pumpes op, så den lukker vandlåsen til. Herefter fyldes toiletkummen med vand, og man tilsætter det specialudviklede toiletrensemiddel.

Toilettet står på den måde i blød, og her lader man det passe sig selv i et par timer, eventuelt natten over. Efterfølgende fjernes toiletballonen, og resultatet er en ren kumme fri for kalkrester og rødbrune render.

– Det kræver ikke knofedt eller lang tid. Man lader jo egentlig bare tiden lave arbejdet, præcis som når man stiller en gryde i blød, siger Trygve Thykjær.

Foto: PR

Mere end 200 byggemarkeder

Idag kan Toiee Toilet Plug findes på hylderne hos mere end 200 byggemarkeder landet over. Også udlandet er begyndt at vise interesse for toiletpluggen. Det gælder ikke mindst lande med et særlig højt kalkindhold i vandet.

Toiee Toilet Plug koster fra 199 kroner, mens Toiee Special WC Rens fås fra 80 kroner.

Mest læste artikler