Hold fliserne på badeværelset rene med et bilbehandlingsprodukt

Hvor længe holder fliserne i badeværelset, efter du har gjort dem rene? ALT FOR KORT TID! Kender du også til det, så skulle du måske kigge ned til din nærmeste forhandler af biltilbehør. Der finder du nemlig vidundermidlet på hylden.

Kampen med kalk og skidt i badeværelset har ingen ende. Det fugtige miljø og de store mængder af kalkholdigt vand, som er i omløb på badeværelset dag efter dag, kan give enhver husmor eller husfar grå hår i hovedet.

Kalk og skidt har alt for let ved at snige sig ind i fugerne og skabe grobund for, at de uønskede flager af urenheder breder sig. Selvfølgelig kan du altid give fliserne en overhaling igen efter kort tid med rigelig knofedt og skrappe kemikalier, men det kan også let komme til at virke som det rene Sisyfos-arbejde.

Det gamle bogtrykker-trick

Det problem har den erfarne bogtrykker Jens-Peter Jacobsen løst ved at bruge autovoks på fliserne i sit badeværelse. Inspirationen til det lille rengøringstrick kom fra hans mange års erfaring i bogtrykkerbranchen.

– Vi brugte autovoks på de grafiske maskiner. Der samlede sig jo hurtigt en masse tryksværte og andet skidt på dem. Med autovoks var det meget lettere at holde maskinerne rene, og de så også meget pænere ud, fortæller Jens-Peter Jacobsen.

Autovoks til fliserne i badeværelset

Senere lagde Jens-Peter Jacobsen to og to sammen og begyndte at bruge autovoksen i badeværelset på fliserne. Ligesom mange andre var Jens-Peter Jacobsen nemlig også grundigt irriteret over, hvor lang tid det tog at holde fliserne rene. 

Når han eller hans kone Margit Hansen i dag påfører autovoksen i deres badeværelse, så holder behandlingen mindst et halvt år. Den sidste tur, badeværelset fik med autovoksen, var for snart 8 måneder siden, og fliserne står stadig rene og skinnende.

Læs også: Microcement – sådan gør du det selv

Læs mere: Havefliser – sådan lægger du fliser på terrasse, indkørsel og gangsti

Læs også: Rensning af fliser – sådan får du rene havefliser

Sådan smører du autovoks på fliserne

Der er ikke mange ben i autovoksbehandlingen af badeværelsesfliser. Først gør man fliserne rene efter alle kunstens regler. Det tager sin tid, men med autovoks varer det mange måneder eller hele år, før man behøver at gentage behandlingen. Når fliserne er tørre, gnides autovoksen fast på fliserne med en klud. Voilá!

Der er dog et par detaljer ved autovoksbehandlingen, som Jens-Peter Jacobsen gerne vil gøre opmærksom på.

– Det er vigtigt, at du bruger en autovoks uden slibemiddel, ellers vil der komme ridser i fliserne. Autovoksen egner sig også kun til fliser med en glat overflade, pointerer Jens-Peter Jacobsen.

Prøv selv tricket med autovoks på fliserne i badeværelset. Det sparer meget tid i det lange løb.

Mest læste artikler