Hovedrengøring af badeværelset, så det bliver rart og indbydende

En hovedrengøring på badeværelset er tidskrævende og ikke altid lige lækker, men til gengæld er det en fornøjelse bagefter, når der dufter, og armatur, spejle og alle kroge er skinnende rene.

Det skal du starte med at gøre

Begynd med at fjerne alt løst fra badeværelset. Tøm eventuelle skuffer og skabe. Smid badeforhænget i vaskemaskinen, hvis det kan tåle en vask. Er det stærkt angrebet af kalk, kan det lægges i blød i eddikevand først. Fej evt. loftet ned med en blød kost eller brug støvsugeren. Tør flader af med en mikrofiberklud. Husk skabe og skuffer.

Brug klude med universalrengøring og sæbe

Armaturer, der er skinnende blanke efter en hovedrengøring er en fornøjelse.

De mindst beskidte steder kan du klare med en klud vredet op i vand med universalrengøring. Her tager du skuffer og skabe, spejl og fliser, og det er oftest nok. Fliserne kan klares med en klud med sæbe, men sidder der kalkrester fast, så må du have fat i et afkalkningsmiddel. Håndvasken vasker du også med vand og universalrengøring, og er kluden ikke nok, kan du med fordel bruge en skuresvamp. I kanterne omkring armaturet og langs væggen kan du skure med en aflagt tandbørste.

Brug eddikesyre mod kalk

Der kan stadig være kalkrester på håndvasken, på fliserne rundt om den og selvfølgelig i brusekabinen. Her er det bedste middel eddikesyre blandet op i vand i forholdet fire dele vand og 1 del syre. Husk: Syren skal hældes i vandet og ikke omvendt. Eddikesyren kan være hård ved fugerne mellem fliserne, så for at skåne dem mest muligt skal du sørge for at væde dem godt med vand først.

Brug toiletbørsten hver dag

Til sidst giver du toiletkummen en ordentlig tur med  toiletrens. Skal toilettet ikke blive en uoverkommelig opgave, er det vigtigt at opdrage hele familien til at bruge toiletbørsten efter toiletbesøg. Det forhindrer, at snavs og kalk sætter sig fast.

Læg filter og brusehoved i eddike

Filteret på vandhanen kan du skrue af og lægge i eddike eller fortyndet eddikesyre natten over sammen med brusehovedet, så er de næsten som nye dagen efter. Hvis du har luftet ud under hele forløbet, så har du nu et dejligt rent og velduftende badeværelse.

Nemt med en daglig indsats

Med en daglig indsats fra hele familien kan I slippe med  at gøre hovedrent et par gange om året. Husk at tørre fliser/brusekabine af efter bad – brug en god skraber. Luft godt ud flere gange om dagen og ekstra grundigt efter et bad. Tør støv af og støvsug på badeværelset, når du alligevel gør det i resten af huset.

Kedelige fliser i bruseren

Har klinkerne i bruseren mistet sin glans? Med vand og fliserens kan du relativt hurtigt og nemt få dem pæne igen. 

Det skal du bruge til hovedrengøring af badeværelset

  • Støvsuger/kost
  • Mikrofiberklude
  • Kasseret tandbørste
  • Universal-rengøring
  • Afkalker (evt. eddike eller eddikesyre og vand)
  • Toiletrens

Vil du have flere gode råd om rengøring, så klik ind på louises.blog.idenyt.net, hvor rengøringsekspert Louise Grønhøj deler ud af sin viden om og glæde ved rengøring.

Mest læste artikler