Hvilken vej skal toiletrullen vende?

Hvilken vej skal toiletrullen vende? Vi har allesammen en mening, men hvad er egentlig den 'rigtige' og 'forkerte' vej? Læs med her, så vi én gang for alle kan slå fast, hvordan rullen skal vende.

Den evige diskussion

Du er på besøg hos din ven, som endnu engang har valgt at hænge toiletrullen forkert. Du skynder dig at vende toiletrullen, så den hænger korrekt, før du trækker et stykke papir.

Lyder denne situation bekendt? Så er du ikke alene. Vi har allesammen en holdning til, hvordan toiletrullen helst skal vende – og vi er bestemt ikke altid enige.

Derfor vil vi én gang for alle give dig svaret på, hvilken vej der i virkeligheden er den ‘rigtige’.

Hvis du læser denne artikel, er du derfor bedre rustet til at argumentere din sag næste gang debatten opstår.

Derfor skal papiret vende udad

Her er de fire bedste argumenter for, at toiletrullen skal vende udad.

  1. Papiret ruller meget lettere
  2. Det er lettere at rive den mængde papir af, som du vil have
  3. Hverken du eller papiret berører væggen bagved
  4. Mønsteret på papiret kommer bedre til sin ret – om du er til juletreæer, prikker eller hjerter

Derfor skal papiret vende indad

Her er de bedste argumenter for, at toiletrullen skal vende indad.

  1. Det ser meget pænere ud
  2. Der er mindre risiko for, at husdør, børn og barnlige sjæle ruller enorme mængder af toiletpapir ud – og det argument bør tale for sig selv

Din personlighed afspejler måden, du hænger toiletrullen på

Den amerikanske professor og psykologiekspert, Gilda Carle, har en teori om, at måden, du hænger din toiletrulle på, fortæller meget om din personlighed. Læs med her, og bliv klogere på hvem du er.

Du hænger papiret over

Er du en af dem, som sværger til, at toiletrullen skal hænge udad? Så er du ifølge Gilda Carle en person, der er velorganiseret. Derudover er du også et menneske, som kan lide at bestemme.

Du hænger papiret under

Hvis du mener, at papiret skal vende ind mod væggen, er du ifølge Gilda Carle en meget tilbagelænet person. Du er tilmed en person, som virkelig er til at stole på. Du er desuden meget optaget af at knytte tætte bånd til menneskerne omkring dig.

Du er bedøvende ligeglad med, hvordan toiletrullen vender

Hvis du synes, at denne diskussion er latterlig, er du måske én af de få, der ikke har en bestemt mening om, hvordan toiletrullen skal vende.

Ifølge Gilda Carle er du således en meget fleksibel person. Du trives endvidere godt i nye situationer og har en tendens til at være konfliktsky.

Her får du svaret på ‘rigtigt’ og ‘forkert’

Det er selvfølgelig svært at give et endegyldigt svar på, hvorvidt toiletrullen skal vende den ene eller den anden vej.

Alligevel kan vi spole tiden tilbage til 1800-tallet, hvor Seth Wheelers patentansøgning afslører, at den oprindelige tanke var, at toiletrullen skal vende udad!

Deltag i afstemningen

Mest læste artikler