Sådan får du dit badeforhæng helt rent

Forhænget på badeværelset er noget, som tiltrækker mange bakterier. Flere end man lige umiddelbart skulle tro. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at gøre det ordentligt rent.

badeforhæng

Vidundermidlet der gør badeforhænget HELT rent

Hvad er det mest besværlige at gøre rent på badeværelset? Mange mennesker ville nok svare badeforhænget. Det er et stort stykke stof eller plastik, som er svært at håndtere. Selv hvis man jævnligt rengør det med en svamp eller smider det en tur i vaskemaskinen, så er det sjældent nok, da der let kan danne sig svamp og meldug på badeforhænget.

Medmindre man bruger tonsvis af hårde kemikalier, er det ikke helt let at få badeforhænget helt rent. Der er dog et enkelt vidundermiddel, der kan hjælpe dig til at få dit badeforhæng HELT rent – og det er salt.

Rengøring af badeforhæng med salt og eddike

Efter du har vasket dit badeforhæng i vaskemaskinen, lægger du det i blød i lag salt. Det er alt, hvad du behøver at gøre, for at holde svamp og snavs væk fra badeforhænget.

Du skal bruge:

  • Almindelig køkkensalt
  • Vaskemiddel
  • Eddike

Sådan gør du:

  1. Vask dit badeforhæng i vaskemaskinen. Brug kun halvdelen af den mængde vaskemiddel, du normalt bruger. Tilføj derudover lidt eddike, og vask forhænget sammen med nogle håndklæder for at få skrubbet forhænget under vasken.

  2. Læg badeforhænget i en balje eller i badekarret . Tildæk det med vand og tilføj 250 ml salt.

  3. Rør godt rundt i vandet, så saltet opløses og dækker forhænget til. Lad det ligge i tre timer, og hæng det derefter til tørre.

Mest læste artikler