Sådan gør du din ventilator på badeværelset ren

Rens din ventilator på badeværelset og få et sundt indeklima. Læs med her, og find ud af hvor nemt det faktisk er.

Sundt indeklima

Du kan sørge for at et godt indeklima, hvis du sørger for at holde din ventilator ren, så badeværelset og de tilstødende rum ikke bliver fugtige. Dette skal gerne gøres et par gange om året, og hvis du undlader, er der risiko for, at der vil opstå skimmelsvamp – og den vil ikke kun sætte sig i ventilatoren. Skimmelsvamp sætter sig også i brusekabinen, toiletskabet eller andre fugtige steder. 

Tjek ventilatoren

Et simpelt trick, som kan afgøre om det er tid til at gøre din ventilator ren, er at du kan holde et stykke toiletpapir op til ventilatoren. Hvis papiret sidder fast af sig selv, så suger ventilatoren fint, og hvis papiret ikke sidder ‘fast’, så er det på tide at du får renset ventilatoren.

Rengør din ventilator

Der findes forskellige grader af, hvordan du kan rengøre din ventilator. Hvis der kun sidder lidt støv og skidt, som blokerer for udluftningen, så kan du nøjes med blot at støvsuge let på og omkring din ventilator.

Hvis din ventilator har behov for en lidt mere grundig rengøring, skal du vaske den af med vand og sæbe.

Det første du skal gøre, er at få slukket strømmen til apparatet, da vand og elektricitet ikke fungerer godt sammen. Dernæst kan du tage dækslet af og vaske det i hånden eller lade opvaskemaskinen klare det hårde arbejde. Tør dækslet grundigt af, før du sætter det på plads igen. 

Skimmelsvamp

Hvis det er gået så vidt at din ventilator er blevet inspiceret af skimmelsvamp, er vand og sæbe ikke nok til rengøringsprocessen. Her skal skrappere midler i brug, og du skal have fat i Rodalon eller et andet skimmeldræbende middel.

Kilde: Samvirke

Mest læste artikler