[Bilrengøring]: Få en ren og lækker bil på rekordtid

[Bilrengøring]: Få en ren og lækker bil på rekordtid

Min datter, hun hedder Johanne og er vild med at skrive. Forleden skrev hun sit navn på bagsiden af passagersædet i min bil. Og til det må jeg bare sige, at der findes pletter, man aldrig må slette. Det her er en af dem!

Min datter, hun hedder Johanne og er vild med at skrive. Forleden skrev hun sit navn på bagsiden af passagersædet i min bil.

Når det så er sagt, så har jeg noget med rene biler. Jeg elsker dem. Det behøver ikke være nye smarte biler, nej bare rene og velduftende biler. De er lækre.

Faktisk elsker jeg at køre i bil. Det er nemlig tit i min bil, de kreative tanker opstår. Når musikken spiller, og solen varmer, opnår jeg ligefrem de vildeste lykkeglimt. Du ved nok følelsen af, at alt er godt, og ingenting i hele verden kan vælte dig.

Men det sker kun når bilen er ren, og mit hjem, som jeg netop har forladt, er i en nogenlunde rengøringsforfatning. Engang var der en, som fortalte mig, at kun et geni kunne overskue komplet kaos. Så lad mig lige straks slå fast, at jeg på ingen måde er et geni. Jeg kan godt lide at have overblik og overskud, og det kommer mest til mig, når jeg har fod på situationen.

Nå men, det korte af det lange er sådan set også bare, at jeg gerne vil give dig 5 fif til hurtigt og relativt nemt at pifte din bil op, så den bliver ren og lækker og måske kan give dig en masse lykkeglimt, mens den tager dig ud i verden.

Fif til hurtigt og relativt nemt at pifte din bil op

1. Ryd op. Alt ragelse skal ud. Rod har aldrig været lækkert. Grib chancen nu og få det ud, så der kun er de ting, du har brug for tilbage. Og måske skal de endda arrangeres sirligt i en kasse, der fast kan stå i dit bagerum. Fjern også alle løse måtter.

2. Støvsug bilen. Start oppefra og arbejd dig systematisk ned. Vær grundig og brug de mundstykker, der passer bedst til opgaven.

3. Aftør alle overflader med en hårdtopvredet mikrofiberklud (den striber mindst på de blanke overflader. Brug et mildt universalrengøringsmidel. Tør evt. efter med en knastør klud for at få alt opløst snavs med. Det er vigtigt at være omhyggelig, og du kan bruge rengøringstippet med at lægge kluden omkring en smørkniv, når du skal ind i små riller og revner.

4. Trafikfilm på ruden opstår over tid, og du kan derfor med fordel vaske og pudse din rude i to trin. Først laver du en opløsning af ganske almindeligt håndopvaskemiddel i varmt vand og vasker ruden ned med det. Bagefter pudser du den med en effektiv glasrens med masser af opløsningsmidler i. Det giver et super flot og stribefrit resultat.  

5. Måtterne banker du kraftigt og støvsuger dem efterfølgende systematisk, så alt snavs bliver fjernet. 

Voila. Med lidt god vilje og et fint tempo har du en ren og lækker bil klar til at drage ud i verden på oplevelse.

Jeg håber,  min rengøringsguide til lynhurtig rengøring af din bil har inspireret dig til at give den en overhaling.

Pas på dig selv og  dem du elsker.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj

Mest læste artikler