Disse 3 lette tricks vil booste din rengøring

Er årets hovedrengøring lige rundt om hjørnet? Eller mangler du nogle gode tips og tricks til et rent hjem i hverdagen? Så vil du ikke gå glip at disse nemme tips, der vil booste din rengøring!

3 nemme tricks, der vil booste din rengøring

De fleste vil gerne have et rent hjem, men det er langt fra alle, der har tid og lyst til at gøre rent. Vi har derfor samlet disse 3 nemme tips, der vil booste din rengøring.

1. Gå systematisk til værks: Lav en to do-liste

Systematisk rengøring er effektiv rengøring. Når du skal gøre rent, er det først og fremmest en rigtig god ide at lave en plan over de ting, du gerne vil have klaret.

Overskueliggør derfor rengøringen ved at skrive en to do-liste over de ting, der skal klares. På denne måde danner du dig et overblik over, hvad der skal klares, inden du går i gang, og hvor langt du er nået, efterhånden som du gør rent.

2. Gå taktisk til værks

Efter du har lavet en liste over de ting, der skal klares, er det tid til at gå taktisk til værks. Når det gælder effektiv rengøring, er det nemlig ikke ligegyldigt, hvilket rum du starter i.

Her kan du se, hvilke rum du bør starte med for at optimere din rengøring.

3. Gør rent med disse fantastiske ting fra køkkenet

Selvom det kan være nemt og hurtigt bare at bruge de rengøringsartikler, du finder i supermarkederne, så er det ikke altid at disse produkter effektivt gør, hvad de skal. Prøv i stedet at lave dine egne rengøringsmidler ud af bagepulver, citronsaft og eddike fra køkkenet. Du vil blive fascineret over, hvor effektive disse ting fra køkkenet er som rengøringsmidler.

Bagepulver

Bagepulver er ikke bare et fantastisk hævemiddel til bagværk og andet mad. Bagepulver er nemlig også fantastisk at gøre rent med, da det både består af en syre og en base, er et mildt slibemiddel og samtidig er miljøvenligt.

Tip: Har du indgroede pletter på bradepander, i kaffe- eller tekander så bland 1 teske bagepulver med 1 liter kogende vand og lad pletterne stå i blød alt efter behov.

Brug derudover bagepulver til at gøre håndvaske i køkken og bad rene, samt brusekabine eller badekar på badeværelset rene. Kom bagepulver på en fugtig klud og gnub bagepulveret mod særligt genstridige områder.

Du kan også bruge bagepulver til at rense dine madrasser for svedlugt og naturlige olier fra kroppen ved at drysse en tyndt lagt bagepulver ud over dine madrasser. Lad pulveret sidde i nogle timer og støvsug derefter dine madrasser grundigt.

Citron

Citron er også et genialt rengøringsmiddel, da syren i citrusfrugten er en fantastisk kalkopløser.

Tip: Brug citron til at fjerne kalk i badeværelset og køkkenet ved at blande 1 del citronsaft og 1 del bagepulver. Lad blandingen sidde på udsatte områder alt efter behov, skyld og tør efter med en ren klud. Voila! Dine vaske og dit bad vil skinne som aldrig før.

Eddike

Eddike er ligeledes et fantastisk rengøringsmiddel, da syren i eddike opløser kalk.

Tip: Spray eddike på blanke ståloverflader, som eksempelvis køleskab, elkedelen, emhætte og så videre. Hvis disse overflader er meget beskidte, opnår du det bedste resultat ved at vaske med sæbe inden, du sprayer med eddike.

Se flere tips til hvordan du slipper af med vanskelige pletter ved at lave dine egne rengøringsmidler her.

Mest læste artikler