Fedtede overflader

Fedtede overflader

Forleden da jeg lavede ugens radiointerview fik jeg et interessant lytterspørgsmål omkring fedtede overflader, som jeg også gerne vil dele med dig her på bloggen. Sagen er nemlig den, at den søde lytter med de fedtede overflader er langt fra den eneste med det problem.

Og den gode nyhed er, at problemet kan fixes let som ingenting!

Spørgsmålet lød sådan her…..

Jeg har sådanne nogle laminat overfalder på alle mine køkkenskabe både indeni og udenpå. Jeg vil gerne vide hvordan det nemmest kan rengøres 100%. Syntes nemt det kan komme til at føles små fedtet og nemt samle støv osv.

Læs også: Maling af laminat – kan det lade sig gøre?

Netop det her spørgsmål er interessant fordi, at det på ingen måde burde være en udfordring at holde netop den type overflade ren. Materialet er typisk helt glat på overfladen og tåler endda næsten alle slags rengøringsmidler. Men hvorfor er det så, at der alligevel ofte han opstår problemer med de fedtede overflader?

Jo ser du, laminat kan få en fedtet overflade efter gentagen brug af meget sæbe. Så den typiske årsag til problemet er altså, at man er for rundhåndet med doseringen af sæben. Den fedtede overflade opstår simpelthen som et resultat af, at man har brugt for meget sæbe i vaskevandet, og på den måde over tid har man opbygget en fedtet overflade, som er det man kalder en sæbefilm.

To do dear:

Mit bedste råd er derfor, at starte med at vaske de fedtede overflader kun med rent varmt vand nogle gange. Husk altid at tør enhver vasket overflade af med en tør klud eller et viskestykke, for at opsamle det beskidte vaskevand og det nye opløste snavs.

Hokus pokus. De fedtede overflader og sæbefilm er væk. Overdosering af sæben er ofte velment, men i nogle tilfælde kan det simpelthen gå hen og give problemer. Derfor anbefaler jeg, at man altid følger produktets doseringsvejledninger.

Følg forskriften – et lille fif som kan gøre en stor forskel.

Kærlig hilsen Louise

PS: Hav en skøn dag!

Mest læste artikler