Fif til nem og effektiv afstøvning på svært tilgængelige steder

Fif til nem og effektiv afstøvning på svært tilgængelige steder

Jeg tænker at støvkosten er kommet for at blive, og at det er en virkelig god hjælper til nem, effektiv og hurtig afstøvning.

Især nu hvor mange har loft til kip og smukke trapper i deres hjem.

Det kan være svært at nå helt derop, og det er altid der edderkoppen lige laver en milliard spindelsvæv.

Der var engang hvor man kravlede op og ned af stole, borde, skamler og trapper for at nå de svært tilgængelige steder. Hvor man blot brugte en fugtig hårdt vredet klud evt. for enden af et gammelt aflagt kosteskaft. Og det kan man såmænd også sagtens.

Men sagen er bare den, at metoden er helt enormt tidskrævende, og forbundet med en eller anden form for usikkerhed fordi at man kan falde ned.

Så hvis du kunne tænke dig at vide, hvordan nu nemt, effektivt og hurtigt fjerner støv og grimme spindelsvæv selv på svært tilgængelige steder kan du læse mine fif herunder.

Det er faktisk min påstand, at jeg kan fjerne støv og spindelsvæv til perfektion på under 10 minutter i hele huset, hvis eller jeg bruger det rigtige grej og den rigtige metode.

Og her ser du nogen af metoderne:

“Nyheden som kan blive 2,5 meter + din egen højde lang”:

Meget lang kosteskaft

Eller skal vi bare kalde det for “metoden som kan nå alt”. Jeg har ledt efter lige præcis den støvkost her rigtig længe, og er derfor meget begejstret over at kunne vise den til dig. Støvkosten her har et teleskopskaft, og kan reguleres i to led efter behov. Det i sig selv synes jeg er komplet fantastisk, fordi at du kan nå alt og fordi at du super nemt kan indstille længden efter opgavens behov. D.v.s. du kan bruge den til at støve møbler, lamper og nips af med. Du kan bruge den til lister ved gulv og loft. Men endnu bedre så kan den nå helt op til kip. Eller helt op til langs trappens væg. Den kan nå alt og er virkelig snild. Desuden er den bøjelige i yderste led. Jeg elsker den.

“Klud på kosteskaft metoden”:

Du kan nemt nå loftet med et langt kostskaft

Eller skal vi kalde det for “den gode ældgamle husmoder metode”. Du kan nemt nå loftet med det lange skaft, og en let opvredet klud vil helt bestemt samle nogen støv. Kluden fylder dog ikke så meget, og hvis du skal støve et større areal af, så kan det være noget tidskrævende. Metoden ikke særlig ergonomisk korrekt, og det kræver nogle dumme stillinger at holde skaft og klud rigtigt.

“Traditionel støvkost på kort skaft”:

Traditionel støvkost på kort skaft

Skal denne metode så måske kaldes “den de fleste kender til og muligvis bruger”. Støvkosten virker helt bestemt fint, og samler både støv, spindelsvæv m.m. uden nogen problemer. Kosten har dog et relativt kort skaft, og dermed en meget begrænset rækkevidde, hvilket betyder at jeg skal op og stå på noget når jeg fx. tager skyggelisterne ved loftet og arbejder oppe i højden. Desuden sidder alt gammelt støv fast i den, da det ikke er meningen at man skal vaske kosten. Personligt synes jeg, at det er lidt en flad fornemmelse, at gøre rent med noget som er beskidt.

“Bøjelig model med aftageligt betræk”:

Bøjelig støvkost med aftageligt betræk

Skal vi mon så kalde det her for “den rene støvkost metoden”. Kosten har en ret perfekt længde, og jeg kan stå på gulvet og nå til både loft og gulv uden at skulle bukke mig. Det tænker jeg er smart og tidsbesparende, idet jeg ikke skal tumle med hverken stole trappestiger eller andet. Jeg suser bare derudaf. Desuden kan den bøjes, sådan den kan bruges oven på fx. skabe, hylder med mere, og kommer generelt ind alverdens steder uden problemer. Den har et aftageligt betræk af fyldigt plyds, som kan vaskes i maskinen efter behov. Også ret smart tænker jeg.

Men som med alt muligt andet, så er det nok et spørgsmål om temperament. Og måske endda også lidt en vanesag. Jeg synes bare du skal vide, at der findes metoder, som sætter helt enormt meget turbo på. Og det at støve af behøver ikke være hverken besværligt eller langsommeligt.

BONUSINFO:

1. Hvorfor er det så lige jeg skal bekymre mig om at støve af Louise? Jo det skal jeg sige dig meget kort. Du skaber et bedre og sundere indeklima.

2. Hvad er det så lige jeg kan gøre for at minimerer støvet Louise? Jo, det skal jeg også sige dig meget kort endda. Du skal være flittig til at lufte ud i den bolig. Gerne 2 gange dagligt. Det vil give mindre støv og et endnu bedre indeklima.

Vidste du, at støv kommer fra os mennesker, og typisk er en kombination af hud, hår, sand, røg, os og sidst men ikke mindst pollen. Altså en herlig sammenblanding af alverdens partikler der suser omkring og til sidst lægger sig som støv.

Så det gælder altså typisk, at der er mest støv de steder hvor du opholder dig mest. Og her tænker jeg straks på under min egen seng, altså ikke fordi jeg er en helt masse nedenunder min seng. Men du forstår nok, at jeg behøver en lur af og til ikke?

Pas på dig selv <3

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj

PS: Se videoen om effektiv afstøvning – KLIK HER.

Mest læste artikler