Flyverust: Sådan fjerner du flyverust og forebygger mod flyverust…

Flyverust: Sådan fjerner du flyverust og forebygger mod flyverust…

FullSizeRender (2)Små kedelige brune pletter på fx bestik og andet service kaldes flyverust.

Og det er en slags rust.

Problemet opstår typisk som et resultat af, at man har vasket gods indeholdende jern i sin opvaskemaskine.

Og ja, så fælder det ud på alt det andet gods der er i maskinen. Over tid kan det virkelig ødelægge en hel del, hvilket jo selvfølgelig er både super ærgerligt og til stor irritation.

Derfor tænker jeg også, at jeg vil dele mine fif omkring hvordan du fjerner flyverust og forebygger mod flyverust.

1). Det du skal vide er, at flyverust kommer når der vaskes gods som indeholder jern (typisk materialer i lidt billigere kvalitet). Almindelige syndere er din æggedeler, din oste høvl, dit rivejern og den slags. Hvis du er opmærksom på, kun at vaske gods som tåler maskinopvask, så vil balladen aldrig opstå og alt er godt.

Men hvis du nu, er sådan helt ganske almindelig ligesom jeg, så sker der sikkert en fejl eller to i farten en gang imellem.

2). Og et du så kan gøre for at fjerne flyverust igen er, at vaske din maskine igennem med et brev citronsyre nogle gange. Det vil binde med jern og dermed fjerne problemet.

3). Det gods (typisk bestik og den slags) som der allerede er medtaget, kan vaskes manuelt i vand, håndopvaskemiddel og en god skvis husholdningseddike. Du kan sagtens få det rent og pænt på den måde.

Så nu ved du både, hvordan du fjerner flyverust hvis det allerede er kommet, og undgår at det skal komme igen.

Det er præcist lige så let som det lyder, og jeg lover dig at det er besværet værd, og giver det fineste blanke bestik forlænget levetid.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk

Mest læste artikler