FUGERENS: Sådan rengør du fugerne mellem klinkerne nemt og effektivt

Der dufter rent og lækkert. Du har netop vasket dit gulv. Klinkerne står skinnende rene. Alt burde være i den skønneste orden. Men det er det ikke. Fugerne mellem klinkerne driller. Fortvivl ej. Sådan rengør du fugerne mellem klinkerne nemt og effektivt med fugerens.

Sådan rengør du fugerne mellem klinkerne nemt og effektivt

Fugerens: Sådan rengør du dine fuger mellem klinkerne[Se videoen – Klik her]

Kender du også til gule fuger, plettede fuger, tilkalkede fuger, rødlige fuger eller i det hele taget bare grimme fuger mellem klinkerne? De gør ikke ret meget godt for helhedsindtrykket vel? Og det er især en frustration, fordi du formentlig tænker “sikke dog et hestearbejde at rengøre alle fugerne mellem klinkerne”. Men det er nemt!

Rengør fugerne mellem klinkerne

Og den gode nyhed er, at jeg i dag vil dele min yndlingsmetode med dig, og den metode som hjælper dig med nem og effektiv fugerens mellem dine klinker. Du vil endda formentlig tænke ”okay ja, det der er altså enormt smart”

Er du klar? Se her hvordan du nemt renser fugerne mellem dine klinker.

SE VIDEOEN – KLIK HER.

Man kan faktisk sige, at jeg er gået hen og blevet lidt bidt af det. Okay lidt meget måske. Jeg gjorde det på et hotel! Bare fordi jeg ikke kunne lade være. Det var fantastisk, nemt, hurtigt, effektivt og forvandlende.

Jeg har også gjort det hos Julia. Hun blev glad og droppede ideen om, at udskifte alle fugerne mellem klinkerne i hendes badeværelse.

Du kan gøre akkurat det samme. Altså bare hjemme hos dig selv. Der er ikke så meget hokus pokus i rengøringsudfordringen. Den er intet mindre end uundgåelig. Vi er nemlig oppe mod tyngdekraften. Og sagen er nemlig den, at fugerne typisk vil ligge under klinkernes niveau, og dermed vil alt snavs og endda snavs fra vaskevandet altid søge mod fugerne.

Så uanset om du bruger en gammel gulvskrubbe med en slatten karklud eller Danmarks bedste gulvvaskemaskine, så vil fugerne mellem dine klinker over tid altid blive triste og snavsede.

Du kan derfor ikke undgå, at skulle rengøre fugerne mellem klinkerne grundigt en gang imellem. Bare engang imellem. Og, hvordan gør man så det lettest, hurtigst og mest effektivt?

Om der er tale om rengøring af fugerne mellem klinkerne i badeværelset, rengøring af fugerne mellem klinkerne i bryggerset, eller rengøring af fugerne mellem klinkerne et helt 3. sted er underordnet. Princippet er det samme.

Sådan rengør du fugerne:

  1. Du skal bruge det rigtige rengøringsmiddel til fugerens.
  2. Du skal bruge en velegnet børste til fugerens.
  3. Varmt vand opløser snavset bedre.

Om du så bruger en professionel skrubbemaskine med specialdesignet børste, eller en lille børste i den rigtige størrelse er ikke så afgørende for resultatet (måske for tidsforbruget).

Det som er afgørende er, at du skal være parat til at skrubbe. For opgaven kræver nogle skrub. Men det kan sagtens lade sig gøre, og du vil blive overrasket over, hvordan du med en effektiv fugerens kan forvandle grimme kedelige fuger til skinnende rene og pæne som nye.

Det pynter skulle jeg hilse og sige. Det gør så meget for helhedsindtrykket!

Hvilket rengøringsmiddel skal du bruge til fugerens?

Når det kommer til rengøringsmidlet, vil jeg helt bestemt anbefale dig et produkt i den lidt skrappere afdeling (altså et rengøringsmiddel der enten har en høj eller en lav pH værdi). Simpelthen af den simple årsag, at det vil lette jobbet noget så gevaldigt, og det vil give dig et lange bedre rengøringsresultat.

  1. Brug en kalkrens hvis du vil rengøre fugerne i et område, hvor der er mange kalkaflejringer.
  2. Brug en Grundrens hvis du vil rengøre fugerne steder, hvor kalk ikke er et problem (fx. bryggers, køkken, garage og ligndene steder).
  • Bonusinfo A:Fugt altid overfladen med vand, inden du påfører dit rengøringsmiddel. Det er vigtigt, at fugerne er mættet med vand, inden du påbegynder din behandling.
  • Bonusinfo B: Fjern altid det snavsede vaskevand ved at skylle efter med rent vand og tørre efter med en ren klud.

Faktisk tør jeg love dig, at det er umagen værd, og at du vil blive ret så begejstret for resultatet. Den lille forvandling gør helhedsindtrykket så meget mere lækkert.

Jeg håber at mine rengøringstips har inspireret dig, og at du kunne have lyst til at lave samme forvandling i dit hjem.

Men pas på. Du kan gå hen og blive bidt af det.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj

PS: Se vidoen – KLIK HER.

Mest læste artikler