Julerengøring: Nem og effektiv julerengøring

Julerengøring: Nem og effektiv julerengøring

Okay, jeg tilstår.

Jeg er i julestemning.

Faktisk har jeg allerede indkøbt alle julegaverne, og julelyskæderne har jeg allerede fået hængt op udenfor.

Næste skridt er en grundig julerengøring, inden jeg kan få pyntet mit hjem op med fint og hyggeligt julepynt.

I min verden er julerengøringen en mini forårsrengøring. Jeg går sindssygt grundigt til værks, da jeg jeg elsker fornemmelsen af, at mine rammer er lækre rene og vedligeholdte.

Vil du have gratis inspiration til nem og effektiv julerengøring?

For mig er en julerengøring…

1: Grundig juleaftørring af alle overflader. Til aftørring af alle overflader bruger jeg en lækker mikrofiberklud og et almindeligt universal rengøringsmiddel opløst i varmt vand. Jeg tager alle synlige overflader en ad gangen og ganske systematisk.

2: Grundig julerengøring af lofter. Til rengøring af lofter anvender jeg en 100 % ren gulvmoppe vredet hårdt op i et universal rengøringsmiddel. Først tørrer jeg over med den fugtige moppe, og efterfølgende tørrer jeg over med en knastør moppe. Metoden er nem, og skåner mig for dårlig rengøringsergonomi.

3: Grundig julerengøring af vinduer indvendigt og udvendigt. Jeg elsker mit vinduesvaskesæt. Det hjælper mig med nemt og hurtigt at få vasket vinduerne både indvendigt og udvendigt. Se min video – KLIK HER.

4: Grundig julerengøring af skabe og skuffer. Uanset hvor god man er til at huske at aftørre skuffer og skabe, så synes jeg, at de over tid har tildens til at blive lidt fedtede. Derfor rengør jeg dem ekstra grundigt i forbindelse med min julerengøring. Jeg laver typisk en let opløsning af grundrengøringsmiddel og brandvarmt vand (fordi varmen også har en rengørende effekt) og vasker ned med en god mikrofiberklud. Og meget, meget vigtigt, så sørger jeg for at tørre vaskevandet væk fra overfladen med en knastør klud eller viskestykke.

5: Grundig julerengøring af fodlister og loftslister. Jeg rengør listerne med min favoritstøvkost, som er så lang, at den både kan nå til gulv og loft, uden jeg skal hverken ned at kravle eller op at klatre. Det går lynhurtigt, og jeg har en god rengøringsergonomi. Se min video – KLIK HER.

6: Grundig julerengøring og afkalkning af badeværelser. Hvis der er noget, som jeg synes er pænt, så er det skinnende overflader, der er fri for kalk. Derfor er det ikke kun et fast ritual i forhold til julerengøringen, men et fast ritual i forhold til en hvilken som helst rengøring at afkalke grundigt. Effektiv kalkrens er et spørgsmål om at forstå, at syre fjerner kalk, og at kvalitetsproduktet gør jobbet for dig. Mange hader kalk og har problemer med kalk, men det er virkelig ikke nogen svær opgave at afkalke, hvis altså bare man gør det rigtigt. Se min video – KLIK HER.

7: Grundig julerengøring af køleskab og fryser. Jeg rengør altid mit køleskab og min fryser i et rengøringsmiddel med desinficerende effekt. Det er ikke død og pine nødvendigt, men jeg gør det alligevel. Uanset hvilket rengøringsmiddel du bruger til julerengøring af dit køleskab og fryser, så anbefaler jeg helt klart, at du afslutter med at rengøre kun med vand, så du ikke har sæberester tilbage.

8: Grundig rengøring af alle tekstiler som gardiner, badeværelsesforhæng og løse tæpper. Alt, hvad der kan vaskes i maskinen, kommer i maskinen. Mit badeværelsesforhæng kommer jeg i blød i en opløsning af eddike, så kalkrester opblødes, før jeg kommer det i vaskemaskinen. Det giver et fantastisk resultat.

Jeg håber, at mine tips til en effektiv julerengøring har inspireret dig til at give dit hjem en grundig julerengøring, så du kan gå december i møde med et rent og lækkert hjem.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, Basicclean.dk

Mest læste artikler