Louise gør rent (køkken)bord!

Louise gør rent (køkken)bord!

Rengøring af køkkenbordet

Undskyld jeg har været lidt fjern på det seneste, men jeg har haft meget at se til med min virksomhed, som netop er hjemvendt fra messe og for øvrigt har “åbnet op for salg til private” for meget nyligt. Det har krævet en hel del af min opmærksomhed!

Men ved du hvad jeg gør, når jeg sådan rigtig skal slappe af/falde ned og ikke lige synes jeg er parat til at flade ud på sofaen? Yes, ganske rigtigt – jeg gør rent! Really.

Når jeg siger jeg elsker rengøring og rengøringsmidler, så kan du sørme stole på at det er rigtigt. Og i går fik mit køkken den helt store tur (læs: jeg brugte næsten 4 timer på det, og resultatet er et rent og meget meget lækkert køkken).

Rengøring og rengøringsmidler v/ rengøringsekspert Louise Grønhøj

Som altid lyttede jeg til højt musik, holdt et friskt tempo og nød at kunne lade tankerne flyde frit imens jeg gjorde rent.

Sådan gjorde jeg…. step-by-step:

1. Først ryddede jeg grundigt op og sorterede med hård hånd (jeg hader støj på linjen, og synes bedst om kun at have de ting som jeg reelt har brug for).
2. Alle overflader blev vasket ned i universalrengøringsmiddel. Skabe, skuffer, hylder, låger, greb, vindueskarme mm. Og der blev ikke brugt en hårdt oprevet klud. Næh nej, der blev brugt rigeligt med sæbevand, og der blev tørt efter med et tørt og rent viskestykke (vand og varmen fra vandet giver gode resultater).
3. Min ovn blev renset ned med ovnrens, og glasset deri blev pudset grundigt med glasrens udvendigt. Komfuret rengjorde jeg i grundrens, som jo er særligt effektivt overfor fedt, olie og sod.
4. Alle overflader i rustfrit stål (oh jo, jeg har en hel væg i mit køkken, en almindelig ovn og en mikroovn) blev rengjort i stålrens. Og uha hvor det pyntede!!! Stål er efter min mening SÅ flot hvis det er velholdt og rent.
5. Min elkedel og kaffemaskine blev afkalket i kalkrens. Det samme blev min vandhane og min håndvask. Bling bling. Utroligt hvad effektiv afkalkning kan gøre.
6. Mit køleskab blev tømt og rengjort i desirens, som er et rengøringsmiddel med desinficerende effekt. Jeg synes, at nu når man alligevel bruger tiden på det, er det meget rart at det også bliver gjort med et godt produkt.
7. Emhætten blev gjort grundigt rent i grundrens (igen fordi den er god overfor fedt og sod), og filtret kom en smut i opvaskemaskinen.
8. Gulvet blev selvfølgelig både støvsuget og vasket. Fodlister, dørkarme og stikkontakter blev vasket ned i universalrengøringsmiddel. Alt støv og alle fedtfingre er væk nu. Ahh hvor er det skøn og rent at se på.
9. Selv lamperne blev vasket ned med universalrengøringsmiddel.

Resultatet taler for sig selv nu!

Jeg anbefaler på det varmeste, at give dit køkken er kærlig forårsrengøring. Og du er selvfølgelig velkommen til at tage udgangspunkt i min to-do-liste ovenfor.

Kærlig hilsen
Louise

PS: Mød mig også på facebook – ses vi? https://www.facebook.com/#!/WWW.BASICCLEAN.DK

Mest læste artikler