[Ovnrengøring]: Verdens (måske) nemmeste måde at gøre din ovn ren på…

[Ovnrengøring]: Verdens (måske) nemmeste måde at gøre din ovn ren på…

Kender du det?

Du bliver træt bare ved tanken om, at skulle gøre din ovn ren. Du husker tilbage på hvor meget du måtte skrubbe sidste gang. Og så endda uden ovnen den blev ordentlig ren af det.

Okay, jeg skal ærlig tilstå!

Sådan havde jeg det engang.

Min ovn var pinligt snavset.

Og jeg slukkede konsekvent ovnen 10 minutter før gæsterne kom, fordi jeg simpelthen ikke orkede at nogen skulle se den med lys i.

Nå men, så skete det så (for cirka 5 år siden) at jeg fik en aha oplevelse.

Og uden det skal lyde for rosenrød, så opdagede jeg at hvis nu bare man gør det rigtigt, så er det faktisk ret så nemt. Faktisk vil jeg påstå, at du kan gøre din ovn perfekt rent på under et kvarter, hvis ellers bare du følger mine anvisninger.

Jeg har lavet en lille demovideo som taler for sig selv. [SE DEN – KLIK HER].

Der er “mormor måden”, og så er der den måske lidt mere “moderne måde”.

Det du skal vide er, at den slags snavs som findes i din ovn typisk er fastbrændt mad. Med masser af fedt i endda. Og hvis den slags belægninger skal opløses let, så skal der en noget basisk sæbe eller en effektiv ovnrens til. “Mormor måden” er baseret på brun sæbe, mens den “moderne måde” er baseret på en ovnrens fremstillet specifikt til rengøring af ovnen.

Det som opløser snavs af den her slags er nemlig rengøringsmidler, som har en pH værdi i det høje område dvs. over pH 10. Hvor det er rengøringmidler med lav pH værdi som opløser beløgninger af kalk og den slags.

Giver det mening? Det er ret vigtigt, at du bruger et produkt som er velegnet til jobbet. På den måde bliver rengøring af din ovn meget lettere.

Mormor måden:

1. Fjern al løst snavs manuelt med en spatel som ikke ridser
2. Fugt overfladen med vand
3. Smør din ovn ind i brun sæbe
4. Tænd ovnen og lun ganske let op
5. Skrub med en skuresvamp indtil belægningerne er opløst
6. Skyl efter og tør af

Mode måden:

1. Fjern al løst snavs med en spartel som ikke ridser
2. Fugt overfladen med vand
3. Spray ovnrens på og skrub let
4. Skyl efter og tør af

Begge metoder virker, og jeg tænker at det nok mest er, et spørgsmål om temperament hvilken man helst vil bruge.

# Bonusinfo 1: Ovnruden er af glas og kan gøres rent på præcist samme måde. Den kan ofte afmonteres endda. Det er en stor fordel. På den måde kan du nem tilgå begge sider af glasset nemlig.

# Bonusinfo 2: Ribberne kan også typisk tages ud.

Læs også: Pyrolyseovne fylder dit hjem med giftige gasarter

De meget moderne selvrensende ovne kan være mere besværlige. De tåler typisk intet rengøringsmiddel, og skal derfor behandles med forsigtighed. Uanset hvad, så bør man altid læse ovnens rengøringsvejledning grundigt.

Til daglig rengøring og vedligehold er det selvfølgelig altid en god ide, at tørrer ovnen af med en klud vredet i almindeligt håndopvaskevand løbende. Sådan at du tager så meget snavs som muligt løbende. Friske pletter er altid lettere at fjerne end gamle pletter.

Jeg håber at mit blogindlæg har overbevidst dig om, at rengøring af ovnen ikke behøver at være besværligt og meget tidskrævende.

15 minutter og din ovn vil fremstå skinnende ren som fabriksny.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk

PS: Se videoen – KLIK HER.

Mest læste artikler