3 hurtige tricks til at redde dine møbler fra pletter og ridser

Fugtringe på dine møbler, ridser og stearinpletter. Bare rolig - det kan alt sammen komme af. 

Hvide fugtringe på møbler

Løsningen: Denne type pletter opstår, når et fugtigt glas har stået for længe på et møbel uden at blive tørret efter. Eller når møblets finish er blevet ødelagt, fordi noget varmt er blevet efterladt for længe på møblet.

Er det en særlig genstridig plet, så kan du lægge et håndklæde henover pletten og derefter presse ned på håndklædet med et varmt og tørt strygejern. Gør det i cirka 10 sekunder. Dette vil blødgøre finishen så meget, at møblet i de fleste tilfælde vil frigive fugten.

Stearinpletter

Løsningen: Stearinpletter er grimme på alle møbler. Stearinen skal man nok få væk, men “spøgelsesmærkerne” efter lyset eller lysestagen kan være ekstremt vanskelige at få fjernet. Her er isterninger en ven i nøden. Fyld en plastikpose med isterninger og læg dem ind i et håndklæde. Læg derefter håndklædet med isterningerne et par minutter oven på pletten. Til sidst skraber du voksen af med en plastik-spatel eller et kreditkort. 

Ridser i møblet

Løsningen: Retouchér ridser på møbler væk med særlige møbelpenne. Dub en ridse med den lyseste pen i sættet. Hvis det ikke er nok, så brug nummeret mørkere. Fjern resterne fra pennen med en blød klud, inden det tørrer ind. Til sidst kan du polere møblet op. 

Kilde: Goodhousekeeping

Mest læste artikler