4 overraskende ting du kan gøre rent med cola

Du kender først og fremmest den læskende drik for sin enestående smag, men vidste du, at cola også er et effektivt rengøringsmiddel? Læs med og find ud af hvilke 4 geniale måder, du kan bruge dine colarester til at gøre rent med.

Kan cola virkelig bruges til at gøre rent med?

Ja, du læste rigtig. Cola er ikke bare godt til at slukke tørsten, Cola er også fantastisk at gøre rent med! Læsedrikken indeholder nemlig en kombination af en række syrer, herunder kulsyre, citronsyre og fosforsyre, der er fantastiske at fjerne selv genstridige pletter med.

Idényt har derfor samlet 4 geniale måder, du kan bruge dine colarester til at gøre rent med.

1. Brug cola til at rengøre dine gryder og pander

Næste gang du kæmper med at få madrester af dine gryder og pander, så lad opvaskemidlet stå og grib i stedet ud efter dine colarester.

Hæld læskedrikken op i din pande eller gryde, så det dækker de genstridige madrester. Tænd derefter for dit kogeblus på lav varme og lad væsken småsimre i en halv til en hel time, inden du tager gryden eller panden af blusset.

Syren i colaen nedbryder madresterne og vil efterfølgende gøre dine pander og gryder nemmere at rengøre.

Colaen kan også bruges til at gøre dine bradepander rene igen

2. Brug cola til at rengøre dit toilet

Er der kalkrander i dit toilet, kan du fjerne dem med cola. Hæld 1,5 liter cola i kummen på dit toilet, så hele toiletkummen er dækket af et lag cola. Lad colaen sidde i mindst en time, så kulsyren, citronsyren og fosforsyren i colaen får tid til at nedbryde kalken i toilettet. Skrub herefter på kalkpletterne med en toiletbørste og skyld afslutningsvis. 

3. Brug cola til at rengøre din cykel

Er kæden på din cykel begyndt at ruste, kan du ligeledes komme omkring problemet med cola. Syren i colaen fjerner nemlig rusten fra kæden, som var det en leg, og efterlader din kæde flot og rustfri.

Kom cola på en klud og gnub kluden på de udsatte steder af kæden i en cirkulær bevægelse. Skyld herefter med vand, lad kæden tørre og smør den afslutningsvis med frisk kædeolie.

4. Brug cola til at rengøre dit tøj

Ligegyldigt om du har fået fedtpletter på dit tøj fra madlavning eller pletter på dit tøj fra udendørsarbejde, er det værd at give pletfjerningen et skud med cola. Kom dit tøj i en balje og tøm herefter en liter cola ud over dit tøj. Lad tøjet ligge i blandingen i et par minutter og vask herefter tøjet i vaskemaskinen, som du plejer. 

Mest læste artikler