4 råd: Sådan fjerner du pletten på tæppet

Det er rigtig ærgerligt, når et gulvtæppe bliver ødelagt, fordi der bliver spildt på det. Vi har derfor samlet disse 4 tips til, hvordan du redder dit gulvtæppe, når uheldet er ude. 

De vigtigste trin du skal følge

Det kan være svært at vide, hvad der skal gøres for at redde et gulvtæppe med nyligt spildte pletter på. Vi har derfor samlet disse 4 hovedregler, du skal følge, når uheldet er ud:

1. Fjern pletten hurtigt muligt

Lad aldrig en plet blive siddende ubehandlet. Jo længere, der går, fra skaden sker til du reagerer, jo mindre chance for at pletten bliver HELT væk igen. 

2. Minimér pletten

Fjern det, som er årsag til uheldet hurtigst muligt. Fx skal du “suge” væske op med en tør klud eller flere stykker køkkenrulle. Det er vigtigt, at du IKKE GNIDER. Væsken skal bare elimineres, så godt som det er muligt.

3. Dup på pletten

Nu kan du med lunkent vand forsøge at opløse resten af væsken. Pas på gulvet nedenunder. Så dupper du igen. Fra plettens yderkreds og ind mod midten.  Gentag gerne processen, indtil væsken er helt opsuget. Læg et godt lag aviser under pletten, så tæppet kan tørre hurtigst muligt.

4. Overvej dit næste træk

Er der tale om genstridige pletter, så skal du overveje: Er tæppet dyrt, så spørg der, hvor tæppet er købt, hvordan du kommer videre. Tør du eksperimentere, så forsøg med lidt pisket skum fra mild, farveløs sæbe/rengøringsmiddel. Husk at skylle godt igen, når pletten er væk.

Mest læste artikler