5 overraskende steder hvor mug gemmer sig i dit hjem

Du er garanteret opmærksom på, om der opstår mug i brusekabinens hjørner. Men disse 5 steder vil sikkert overraske dig og få dig til at væmmes.

1. Køleskabet og fryseren

Gummilisterne på køleskabets og fryserens dør har en fordybning, som samler både madrester og fugt over tid. Dette vil skabe gode forhold for mug, hvis det ikke fjernes. Gør det derfor til en vane at tørre gummilisternes fuge af med en klud regelmæssigt.

2. Vaskemaskinen og det våde tøj

Vaskemaskinen er selvsagt et fugtig miljø, der blandet med sæberester og skidt kan skabe gode betingelser for mugdannelse. For at forhindre dette bør du aftørre glaslågen og gummilisterne af for kondensvand og lade lågen stå åben. 

De samme gode vilkår for mugdannelse opstår ved det våde, nyvaskede tøj, hvis du lader det ligge for længe. Sørg derfor altid at tage det våde tøj ud af vaskemaskinen så snart vaskeprogrammet er færdigt, og hæng det til tørre.

3. Elektrisk tandbørste

Hvis du er ejer af en elektrisk tandbørste, skal du læse med nu! Der kan nemlig med stor sandsynlighed findes mug her.

Samlingen mellem den elektriske tandbørste og tandbørstehovedet giver gode vilkår for mug, da der her samles skidt, tandpasta og fugt.

For at undgå at børste tænder med mug, bør du derfor aftørre mellemrummet dagligt, og ideelt set holde de to dele adskilt, når den ikke bruges, så fugten fordamper.  

4. Skabet under køkkenvasken

Køkkenskabet under vasken indeholder ofte rør fra vasken, hvor der løber vand og skidt i. Hvis der er et rør, som lækker, vil de bedste levevilkår for mug skabes: Mørke, fugt og skidt. Du bør derfor tjekke de gemte rør jævnligt.

5. Service

Hvis du har for vane at sætte service på plads i skabet eller skuffen, mens det stadig er lidt vådt, bør du straks stoppe.

I mørket vil der på det våde service vokse mug – især hvis det er service, du ikke bruger så ofte.

Vokser der mug på servicet, skal du komme det i opvaskemaskinen straks. Vask også skabet eller skuffen ned med eddike og vand, og vask din opvaskemaskine efterfølgende. 

Mest læste artikler