6 superhurtige måder at friske dit hjem op på

Du kan nå rigtigt langt med rengøringen med et par dråber citron eller et par skisokker. Se vores 6 bud på snedige genveje til et renere hjem.

Det behøver ikke at tage en evighed at gøre rent. Der findes flere smarte genveje til et renere hjem, hvor du næsten ikke opdager, at du er i gang med at gøre rent.

Vi har samlet 6 af de mest klassiske rengøringstips, hvor du kan nå rigtigt langt med rengøringen ved at bruge 6 hverdagsting på en alternativ måde.

1. Gulvsokker til panelerne

Har du et par udtjente skisokker, så vent lidt med at smide dem ud. Tag dem på og spray lidt universal-rengøringsmiddel på dem. Så er du parat til at fikse panelerne op, uden at du behøver at brække ryggen på det.

Du skal bare føre dine strømper hen over panelerne, så er de hurtigt friskede op igen.

2. Renservietter til… alt

Det er godt at være en brilleabe, for så har man altid renservietter eller spritservietter i huset. De kan nemlig bruges til at gøre rent nogle af det steder, man altid forsømmer.

Det kan for eksempel være vandhanen. Sprit den af med en serviet med isopropyl alkohol, så er der nok et par millioner bakterier, der må lade livet på den konto.

De små spritservietter er også som skabt til mobiltelefonen. Brug én om morgenen på brillen og en anden på mobilen. Og nu du er i gang, kan du bruge en tredje på tastaturet og en fjerde på lyskontakterne.

Som alternativ til renseservietter kan du også bruges håndsprit. Læs mere om 6 alternative måder at bruge håndsprit på.

3. Citrondråber i affaldsspanden

Slip af med affaldsstanken i køkkenet ved at klemme et par dråber citron ned i et lille skvæt vand for derefter at hælde det ned i affaldsposen – en lille detalje, der kan gøre en stor forskel.

4. Fjern dårlig luft med bagepulver

Bagepulver er køkkenversionen af bikarbonat eller natron. I bagepulveret er der bare tilsat lidt syre og en smule stivelse. Begge dele er perfekte til at neutralisere dårlig luft.

Du kan for eksempel bruge bagepulver til at få din madras til at lugte godt igen, hvis du altså synes, at den er begyndt at dufte lidt for ramsaltet.

Eller rens dine bradepander med en kombination af cola og bagepulver.

Termokanden kan i øvrigt også gøres ren med bagepulver.

5. Fnugrullen til håndtaske og glasskår

Det er synd, hvis fnugrullen kun kommer i brug, når du skal fjerne fnug fra overtøjet. Både engangs-fnugrullerne med tape-lag, og fnugrullerne, der kan vaskes af med vand (se billedet) kan bruges til hundrede andre ting.

Fnugruller kan blandt andet også bruges til sofaer, lampeskærme, håndtaske og til at fjerne glasskår med. Læs mere her på Idényt.

6. Opvaskemaskinen til legetøj

Det tager en evighed at håndvaske plastiklegetøjet, men en gang imellem skal det jo gøres. Ja, og det er til det formål, man har opvaskemaskiner.

Læs mere her på Idényt om de mange alternative ting, man kan gøre rent i opvaskemaskinen.

Mest læste artikler