8 tips til at blive hurtigere færdig med rengøringen

Spar tid på rengøringen med disse enkle smutveje til et renere hjem.

Brug tiden fornuftigt

1. Start altid fra oven, når du gør rent (ventilator, lamper, reoler). Arbejd dig derefter ned ad mod gulvet. Alt støvet vil på den måde ende på gulvet, og så tager støvsugeren det hele til sidst.

2. Giv dine rengøringsmidler en chance for at virke. Sprøjt bordet eller stolen med sprit eller sæbe og lad det sidde i 5-10 minutter, mens du fortsætter med noget andet. Når du vender tilbage, vil det være meget lettere at skrubbe skidtet af.

3. Lad mikrobølgeovnen gør sig selv ren. Varm et glas vand med citronsaft op i mikroovnen. Lad glasset stå derinde i 5 minutter, hvorefter du tørrer mikroovnen af indvendigt med noget køkkenrulle. Alle madrester forsvinder så let som ingenting.

Rengøring oppe og nede

4. Bor du i et to-etagers hus, så sørg for at have en spand med rengøringsmidler stående på 1. sal.  På den måde behøver du ikke spilde tid på at rende op og ned ad trapperne, hver gang du skal bruge et rengøringsmiddel.

5. Du kan spare meget tid – og vand – ved at skære ned på skylning af servicen, inden du putter det i opvaskemaskinen. Undersøgelser har vist, at det ikke har nogen effekt. Tallerkenerne bliver ikke det mindste renere af det dobbelte arbejde. 

6. Skal du flytte noget væk fra bordet for at tørre det af, så anbring det hele på en bakke, i stedet for at flytte hver enkelt ting, stykke for stykke. 

Det selvrengørende komfur

7. Der er ingen grund til at spilde tid og knofedt på at skrubbe komfuret ren for de madrester, der har brændt sig fast. Gør en klud våd i varmt vand med sæbe. Læg den derefter hen over og madpletterne i cirka ti minutter. Så er det meget hurtigere og mindre krævende at fjerne det, når du vender tilbage.

8. Husk at tømme støvsugerposen og fjerne fnuller fra kosten og moppen. Ellers kan det blive det rene Sisyfos-arbejde – to skridt frem og ét tilbage.

Mest læste artikler