9 geniale husmorråd

Vi har samlet 9 uundværlige husmortips, som kan gøre hverdagen lettere.

1. Gør stikkontakter skinnende rene

Sorte mærker på stikkontakter, der ikke vil gå af med en klud, kan ofte fjernes med et viskelæder.

2. Hold skærme fri fra støv – længe!

Computere og fladskærme har en tendens til at blive støvede i løbet af ingen tid. Du kan mindske mængden af støv ved at vaske skærmene i lunkent vand tilsat eddike.

3. Gør kobberet rent

Når kobberet bliver trist at se på, kan du friske det op ved at pudse med ketchup. Lad det virke i 10 minutter, før du skyller det af med rent vand.

4. Hold badeforhænget pænt og rent

Hvis du én gang i kvartalet tørrer forhænget af i lidt vand (5 deciliter) og ¼ deciliter eddike – holdes det smukt og rent.

5. Eddike kan bruges til mange ting

Eddike kan anvendes til mange flere ting, end du nok umiddelbart er klar over. Du eksempelvis anvende eddike i stedet for skyllemiddel. Bland det eventuelt med æteriske olier med skønne dufte.

Eddike er fantastisk, hvis du skal rengøre badeværelset for kalk. Lad det sidde i nogle minutter før du skrubber det af igen. Du kan faktisk anvende eddike i stedet for at bruge mange penge på dyre rengøringsmidler. Bland det med lidt vand og brug det på alle vaskbare overflader.

6. Lavendelpose i tøjskabet holder møl for døren

Anbringer du en lille pose med lavendel i dit tøjskab, holder du møl væk – og får samtidigt tøjet til at dufte fantastisk. Du kan selv plukke dem eller du kan købe dem tørrede.

7. Cola kan også anvendes som kalkfjerner

Hæld halvanden liter cola i toilettet og lad det virke natten over. Dagen efter vil kalkrester kunne fjernes let med en børste.

Du kan også bruge cola til rengøring af dine beskidte bradepander.

8. Rens køkkenvasken i kokosolie

Kokosolie dufter fantastisk, men den har også en desinficerende effekt. Derfor kan du med fordel rense din køkkenvask i olien.

9. Lad tøjet hænge på badeværelset mens du tager bad

Hvis du lader tøjet hænge på badeværelset mens du tager bad, og gerne lidt tid efterfølgende, kan du udrede eventuelle folder i tøjet hurtigt og nemt.

Mest læste artikler