9 overraskende brug af kendte rengøringsredskaber

Rengøringsredskaber kan bruges til meget mere end det, de er købt til. Se nogle af de herlige bonusopgaver, du blandt andet kan bruge fnugrulller, plastikhandsker og opvaskemaskiner til.

1. Opvaskemaskinen er en alt-mulig-maskine

Plastiklegetøj, sæbeskåle, plastikhårbørster og meget andet kan blive så rent som nyt i opvaskemaskinen. Gå på opdagelse i huset efter ting, du meget sjældent gør rent (øh, aldrig…). Kør en opvask – uden almindelig opvask i. Kan det være meget lettere?  

2. Fjern dårlig lugt på tøj og madrasser med bagepulver

Strø en smule bagepulver ud over dine tæpper, polstrede møbler – ja, selv din madras. Efter et kvarters tid har bagepulveret fjernet store dele af den dårlige lugt. Sug bagepulveret op med støvsugeren og nyd den friske nye luft.

3. Fjern hår med fugtige plastikhandsker

Brug opvaskehandskerne til at fjerne de hår, som din kat eller hund fælder. Handskerne skal bare være en lille smule fugtige. Så får du lettere fat på hårene på puderne, lænestolen og lignende steder. 

4. Brug fnugrullen alle mulige andre steder end på dit tøj

Fnugrullen! Denne bekvemme og alsidige rekvisit til klædeskabet kan faktisk bruges mange andre steder. Fjern skidt, krummer og støv fra steder, du normalt overser under rengøringen. Kør den over lampeskærme, ned i din håndtaske, henover gardiner mm.

5. Fjern støv fra fodpanelerne med sokkerne

Gider du ikke at rode rundt nede på gulvet, når du skal støve dine fodpaneler af? Eller endnu værre: Bukke dig ned ustandseligt? Så put en gammel sok på, sprøjt den med noget rengøringsmiddel og vask fodpanelerne af med dine sokker. 

6. Gør din håndtaske ren

Det er påfaldende så sjældent, vi gør nogle af de ting rent, som vi ellers bruger allermest.  Det gælder for eksempel håndtasken. Tøm den og brug en desinficeret klud til at gøre den ren med. Og hvad med din pung – har den nogensinde fået turen?  

7. Pudevår på ventilatoren

Når det bliver varmt, og ventilatorene kommer ned fra loftet, kan det gå helt galt. Put et pudevår ud over ventilatoren, luk til og sæt så ventilatoreren i gangn på en af de mere fredsommelige indstillinger. På den måde samler du støvet op i pudevåret. Det kan derpå rystes udenfor og slutteligt vaskes. 

8. Alt det man kan bruge en brilleklud til

Der gemmer sig flere bakterier på din smartphone end på dit toiletsæde – og hvor ofte gør du egentlig din smartphone ren? Før en brillerenserklud hen over din smartphone, din fjernbetjening og alle mulige andre gadgets – så blev der lige tyndet kraftigt ud i bakterierederne!

9 Så smid dog de gamle kataloger ud!

Der er nogle ting, du bare skal skaffe dig af med uden at tænke nærmere over det. Send den bunke af kataloger, der ligger og flyder på natbordet eller sofabordet, til genbrug med det samme!  

Kilde: Good Housekeeping

Mest læste artikler