Derfor skal du gøre rent i dit tastatur

Computertastaturet er en bakteriebombe – især hvis det er noget, du bruger hver dag. Men hvor ofte bør du egentlig gøre sit tastatur rent, og hvordan kan du gøre det på den bedst mulige måde?

Når tastaturet skal gøres rent, skal du sørge for at slå det fra, eller trække computerstikket ud først.

Tandbørste, vatrondeller og vatpinde

Kigger du ned på dit eget computertastatur lige nu, så vil du utvivlsomt også kunne konstatere, at det helt bestemt kunne og har været renere, end det er på nuværende tidspunkt.

Computertastaturet skal gøres rent. Men hvordan griber man bedst fat om den opgave? Først og fremmest skal du have fat i en ny tandbørste. I samme omgang kan du også købe nogle vatrondeller og nogle vatpinde.

Hvordan skal tastaturet på computeren gøres rent?

Når tastaturet skal gøres rent, skal du sørge for at slå det fra, eller trække computerstikket ud først. Herefter vender du tastaturet nedad og ryster det godt. Resultatet vil sandsynligvis være, at der ryger en del støv, snavs og krummer ud af tastaturet – især hvis det er et tastatur, du har haft og brugt i mange år. Ryst tastaturet i omkring 30 sekunder, og vær opmærksom på ikke at gøre det for voldsomt.

Herefter skal du bruge en vatrondel, som du dypper i en smule sprit. Brug vatrondellen til at tørre tastaturet godt af. Sørg for at komme godt rundt om hver enkelt tast på tastaturet. Herefter kan du bruge vatpinden til at komme godt rundt mellem tasterne. Alt efter hvilket mærke og hvordan dit tastatur er designet, vil du opleve, at det kan være svært at komme ned i mellem knapperne.

Afslutningsvis tørrer du tastaturet af med en klud. Hvis der stadigvæk sidder rester af snavs og skidt på knapperne eller mellem knapperne, kan du skrubbe en ekstra omgang med tandbørsten.

Husk, at du under ingen omstændigheder må sætte tastaturet til computeren igen, før du er helt sikker på, at det er helt tørt.

Der findes flere gode produkter til rengøring

Det er også muligt at investere i en række forskellige produkter, der er specielt designet til at rengøre computerens tastatur. Oftest vil det være en væske, du finder i en flaske med sprøjtehoved. Du sprøjter tastaturet med flaskens indhold, som er en bakteriedræbende væske. Oftest vil der med købet af flasken medfølge en børste med skumtænder. Den bruger du til at børste tastaturet godt igennem.

Hvad end du vælger den ene eller den anden løsning, så er det altid godt at få renset computertastaturet regelmæssigt. Bruger du dit tastatur dagligt, så anbefaler vi, at du rengører tastaturet cirka en gang om måneden.

Kilde: Nettips.dk

Mest læste artikler