Det her rum skal du altid gøre rent først

Ønsker du at komme nemmest gennem rengøringen, bør du altid starte rengøringen her. 

Gem det bedste til sidst

Hvis du er typen, der gemmer det mest lækre til sidste mundfuld, vil du helt sikkert også kunne lide denne rengøringsrutine. Det handler nemlig om at gemme det bedste til sidst. Eller med andre ord: at starte med det værste.

Ideen er, at hvis du får den værste rengøringsopgave af vejen først, vil du føle dig mere motiveret til at fortsætte med resten af huset.

Her skal du starte: køkken eller badeværelse

Tanken bag denne rengøringsrutine er, at du bør starte med det rum, som du synes er mest uoverskueligt at gå i gang med.  

Ifølge Apartment Therapy’s læsere synes mange, at køkkenet og badeværelset er de værste rum – og det ser vi logikken i. Det er nemlig netop disse rum, som kræver en god omgang knofedt. Det er altså rum, som både er tidskrævende og fysisk hårde at gøre rene. Derudover er der mange forskellige flader og materialer, som kræver forskellig rengøring og rengøringsmidler. 

En tidsmæssig gevinst

En anden grund til, at du skal starte med det mest uoverskuelige rum er, at tiden måske ofte kan være knap. Starter du derfor med det værste og typisk mest tidskrævende rum, vil du hurtigt kunne tage resten, når det lige passer.

Af hygiejniske årsager

Badeværelset og køkkenet er desuden et af de mest bakteriebefængte og hygiejne-sensitive rum i boligen, som kræver regelmæssig rengøring. Så er tiden knap, er det derfor en god ide, at starte netop her, da disse i særlig grad kræver jævnlig og grundig rengøring. 

Kilde: Apartmenttherapy.com 

Mest læste artikler