Tips til at finde den helt rigtige rengøringshjælp

Hundehårene hober sig op i hjørnerne og spejlene har pletter – måske er det på tide at få rengøringshjælp? Og faktisk kan du spare lidt, hvis du bruger håndværkerfradraget. Læs med her og få de gode råd.

Er det på tide at få rengøringshjælp?

Hvis du har manglende overskud, og dit energiniveau er langt nede på barometeret efter en hård arbejdsdag er støvsugeren nok det sidste, du har lyst til at gribe fat i. Der findes dog andre metoder til at få et rent hjem uden at du behøver at løfte en finger: rengøringshjælp.

Vidste du, at du faktisk kan trække udgifterne til noget af din rengøringshjælp fra i skat?

Håndværkerfradraget giver dig nemlig muligheden for at kunne få et fradrag på op til 6.000 kr. pr. person for diverse serviceydelser i hjemmet.

Bolius har udregnet, hvad en rengøringshjælp årligt vil koste, og hvad der kan spares, hvis du bruger håndværkerfradraget. Hvis rengøringshjælpen gør rent én time ugentligt med en timeløn på 250 kr., er den årlige udgift på 13.000 kr. Hvis I er to personer i hustanden, kommer prisen ned på 9.688 kr. årligt efter fradraget.

Hvem kan jeg hyre?

Du kan vælge enten at hyre privat rengøringshjælp eller et firma, som skal komme og gøre rent. Det ændrer nemlig ikke på, at du ved begge kan notere det som rengøringshjælp på din selvangivelse og dermed opnå besparelsen via håndværkerfradraget.

Men først og fremmest skal du finde ud af, hvor ofte du vil have rengøringshjælp. Er det én time eller to om ugen, eller vil du gerne have det til at være hver anden uge, at rengøringshjælpen dukker op og hjælper med rengøringen?

Husk at forventningsafstemme

Det er en rigtig god idé at forventningsafstemme med det firma og den person, du vælger som din rengøringshjælp. Hvad skal der gøres rent? Hvad er vigtigst? Hvad gør vi ved sygdom? Og ikke mindst: hvad hvis noget går i stykker?

Ved at lave aftaler med firmaet, skaber du et overblik og en struktureret tilgang til det kommende samarbejde. Samarbejdet bliver nemmere, hvis der er nogle forholdsregler og en god kommunikation mellem parterne.

Få mest ud af rengøringshjælpen

For at få mest ud af rengøringshjælpen, kan du gøre følgende:

  • Aftal hvad der skal gøres rent og lav en prioriteringsliste. Er badeværelset det vigtigste sted eller skal det prioriteres som det sidste? Er det ikke så vigtigt at stuen bliver støvsuget og er entreen heller ikke så vigtig? Rengøringsassistenten vil have meget nemmere ved at gribe opgaven og fokusere på de vigtigste områder, hvis du laver en prioriteringsliste.
  • Det er ligeledes en god idé at aftale, om du skal stå for oprydningen inden rengøringshjælpen kommer. Det kan også være, at du gerne vil have rengøringsassistenten til at rydde op. Du skal dog bare være opmærksom på, at det også tager tid, så enten skal rengøringsassistenten være i huset i længere tid og ellers skal hun bare følge prioriteringslisten og se, hvad han eller hun kan nå.
  • Lav en god kontrakt, som i begge kan gå tilbage til, hvis der opstår uenigheder. Få skrevet jeres ønsker og krav ned og lav en endelig kontrakt, hvor alt står.

Kilder: Bolius.dk, dk.care.com, skat.dk

Mest læste artikler