Opvask har en overraskende effekt på dit mentale helbred

Hvis du tager opvasken i hånden, kan det forbedre dit mentale velvære.

Opvask afstresser

Opvask ses tit som en sur pligt, der bare skal overstås, men faktisk viser det sig, at det kan være godt for dig at skrubbe gryder. 

En undersøgelse foretaget af forskere på Florida State University har fundet en forbindelse mellem opvask og “mindfulness”, hvilket er relateret til øget velvære, lavere stressniveau og bedre immunforsvar.

Mindre nervøsitet og stress

51 universitetsstuderende deltog i undersøgelsen, og lidt over halvdelen blev instrueret i at fokusere på den beroligende helhedsoplevelse af opvasken; alt lige fra duften af sæben, følelsen af det varme vand og fornemmelsen og formen på de tallerkner, de skulle vaske op. Resten af de studerende fokuserede på at blive færdige med opgaven. 

Ud af den halvdel, der lærte at behandle opvasken mere bevidst, meldte 27% tilbage, at de følte mindre nervøsitet, og 25% meldte tilbage, at de følte sig mere mentalt stimulerede efter at have taget opvasken, hvorimod den anden halvdel ingen forskel mærkede. 

Ifølge forskerne indikerer det, at opvask kan have en beroligende effekt, hvis du har den rigtige tilgang til det. Så er du lidt stresset, skal du blot fatte opvaskebørsten, og så er det bare om at komme i gang med at vaske op.  

Kilde: Real Simple

Mest læste artikler