Sådan pudser du dine vinduer i frostvejr

Det kan være rigtig svært og frustrerende at pudse de udendørs vinduer i vinterhalvårets frostgrader, fordi sæbevandet fryser til is på ingen tid. Vi har derfor samlet følgende 4 råd til, hvordan du opnår det bedste resultat med vinduespudsningen i frostvejret.

Ingen grund til beskidte vinduer i vinteren

Når du skal pudse dine vinduer i de kolde vintermåneder, er det en god ide, at bruge lidt ekstra tid på at forberede dig. Frostvejret betyder nemlig, at vandet fryser til is, hvilket i værste tilfælde kan få dine vinduer til at se mere beskidte ud, end før du gik i gang.

Her er 4 gode råd til at opnå et flot resultat:

1. Vælg en solskinsdag

Når du skal pudse dine vinduer i frostvejr, er det en rigtig god idé, at time vinduespudsningen til en dag hvor solen er fremme. Selvom vejret måske er meget koldt, så gør solens stråler ruden en smule varmere, hvilket forhindrer sæbevandet i at fryse til is lige så hurtigt som på en overskyet dag.

2. Brug varmt vand og sprit

Hvad angår det du vasker dine ruder med, kan det være en god ide at blande din egen vinduesvask, som både består af sæbe og sprit.

Bland varmt vand, en smule husholdningseddike og opvaskemiddel i en balje, afhængig af hvor beskidte ruderne er. Kom herefter lidt husholdningssprit i blandingen. Dette vil sammen med det varme vand forhindre vandet i er fryse på ruden, imens du vasker.

Læs også: Vinduespudsning uden striber – sådan gør du

3. Vær hurtig og effektiv

Hvis temperaturen udenfor er langt under frysepunktet, skal du være hurtig og effektiv, så snart du træder udenfor med den varme balje.

Sørg for at vaske ét vindue ad gangen, og brug en vinduesskraber til at skrabe sæbeblandingen af lige efter du har vasket vinduet. På denne måde undgår du, at sæbevandet står og bliver koldt, og at vandet på vinduerne fryser til is, inden du når at skrabe det af.

4. Efterlad ruderne tørre

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du husker at tørrer dine ruder helt rene for sæbevand, inden du går ind i varmen igen. Tør derfor ruderne hurtigt og grundigt af med et rent viskestykker eller en anden fnugfri klud.

Kilde: Bolius.dk

Mest læste artikler