9 geniale tricks med barberskum: Overraskende vidundermiddel til rengøringen

Vi har allerede lært at både natron, eddike og vodka fungerer fremragende som alternative husholdningsmidler. Nu melder barberskum sig på banen i kampen mod genstridige pletter.

barberskum

Tag et nærmere kig på din badeværelseshylde. Hvis der står en dåse med barberskum, bør du blive meget glad. Barberskum er ikke blot barberskum. Den hvide masse er nemlig en glimrende konkurrent til de gængse rengøringsmidler på markedet. Ikke nok med at barberskum kan gøre det ud for din pletfjerner – det kan samtidig også benyttes som alternativ til din pudsecreme. Her er nogle tips til, hvad du kan bruge barberskummet til.

1. Rødvinspletter på tøjet

Enhver mand og kvindes mareridt. Rødvinens mørkblodede, dybe farve kan virkelig ikke skjules, hvis den er kommet på tøjet. Er skaden sket, skal du blot gnide pletten ind i barberskum, vente et par minutter, og komme skjorten i vaskemaskinen. 

2. Malingrester på hænderne

Vand og sæbe klarer desværre ikke ærterne alene. Prøv i stedet af gnubbe dine hænder ind i barberskum, næste gang du har haft fingrene i malerbøtten, og vask efter med vand. 

3. Rengøring af ovnen

Fedtpletter i ovnen er ikke noget, vi hylder. De kan være ubarmhjertigt genstridige at få væk – men prøv at benytte lidt barberskum sammen med en skurebørste. Sammen med en smule knofedt skulle det sagtens kunne lade sig gøre at komme af med unødig snavs.

barberskum

4. Pletter på gulvtæppet

Der er intet som en irriterende plet midt på det fine gulvtæppe. Barberskum er heldigvis et sandt vidundermiddel til at få bugt med pletten. Spray området på og omkring pletten med skum, gnid det med en fugtig svamp, og lad det tørre. Næste morgen kan du støvsuge det indtørrede barberskum væk, og så burde pletten ikke længere være synlig.

5. Foundationpletter på tøjet

Foundationpletter kan være virkelig svære at få af tøjet. Barberskum burde løse problemet. Dup forsigtigt noget skum på den genstridige plet, inden du putter tøjet til vask, så skulle pletten efter sigende være væk.

6. Pudsecreme til smykker

I samspil med en tandbørste, kan barberskum virkelig gøre underværker for dine smykker. Smør lidt skum på dit smykke, rengør med en tør tandbørste, og skyl efter. Dine smykker vil takke dig.

7. Rengøring af ruskind

Kender du til problemer med at få pletterne af dine ruskindsstøvler? Det kan være en vanskelig sag. Næste gang du spotter en plet på dine sko, kan du forsøge at smøre lidt barberskum på. Lad det sidde på pletten i et par minutter, og fjern det efterfølgende med en fugtig vaskeklud. Så snart det er tørt, skulle du eftersigende kunne børste det sidste, indtørrede barberskum af pletten, og så er ruskindet fint igen.

8. Forebygge dug på spejle

Langt de fleste døjer med tilduggede spejle på badeværelset. Til at forebygge dette, skal du påføre spejlet (eller sågar vinduet, hvis det er dette som dugger), en klat barberskum og tørre det af. Således vil dine spejle eller glasruder stoppe med at dugge til.

9. Pudsecreme til krom-armatur

Vand i sig selv kan, grundet kalk og andre mineraler, danne grimme og genstridige pletter på armaturet i håndvasken. Her er barberskum ligeledes løsningen. Smør dit armatur ind i skummet, gnid det godt ind og fjern efterfølgende med en klud. Dit armatur bliver skinnende rent.

OBS! Vi anbefaler at du bruger barberskum uden farve, og at du tester ovenstående tips skjulte steder først.

Kilde: topdreamer.com

Mest læste artikler