Sådan får du bløde og luftige håndklæder

Med disse 3 enkle tricks kan du sikre dig, at dine håndklæder altid er bløde, lækre og luftige.

Er der noget værre end at træde ud af badet, række ud efter håndklædet – og så pludselig stå med et sandpapir i hånden? 

Et håndklæde skal fremfor alt være blødt og luftigt – ikke gnistrende, fladt og ru. Hvis du vil sikre dig altid at have bløde og luftige håndklæder i skabet, så er det en god idé at  følge disse 3 enkle råd:

1. Vaskemaskinen

Stop ikke for mange håndklæder og andet strygefrit tøj ind i vaskemaskinen. Det vil dels gøre det vanskeligt at få dine håndklæder helt rene, o det vil også gøre håndklæderne mere stive og mindre behagelige. Som tommelfingerregel skal du helst kun fylde vaskemaskinen mellem halvt og totredjedele op.   

2. Tumbleren

Fald helst ikke for fristelsen til at skrue tumbleren op på maksimal varme, når du tørrer håndklæder. Det vil tage noget af luftigheden fra håndklæderne. Håndklæderne skal helst tørres moderat langsomt og på moderat varme.  

Sørg samtidig også for, at håndklæderne er helt tørre, når du tager dem ud af tumbleren, ellers risikerer du råd og svamp i tekstilerne. 

3. Skyllemiddel

For meget skyllemiddel vil give dine håndklæder en voksagtig overflade, der ikke ser rar ud og som føles ubehagelig. Brug derfor skyllemiddel med måde. Brug helst højst den halve dosis af det, der står på flasken. 

Det er også en mulighed helt at droppe skyllemidletog så i stedet hælde cirka en deciliter hvid eddike ned i vaskekammeret.

Eddiken vil gøre dine håndklæder mere bløde, og du vil samtidig undgå de uheldige bieffekter, som overdrevent brug af skyllemiddel har. 

Mest læste artikler